21 Şubat 2013 Perşembe

Ev Baklavası Tarifi

























Malzeme Listesi:
Hamuru için:
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1 tatlı kaşığı sirke
yarım tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

İçi İçin :
1 su bardağı ceviz

Üzerine dökmek için:
1 su bardağı sıvı yağ

Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su

Açmak için:
Nişasta

Hazırlanışı: Öncelikle sıvı olan malzemeleri elimizle iyice karıştırıyoruz. (süt, sıvıyağ, yumurta, sirke) Daha sonra un,tuz ve kabartma tozunuda ekleyip yumuşak bir hamur hazırlıyoruz. 

Hamuru 30 küçük bezeye ayırıp 20dk dinlendiriyoruz.15 tane bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açıp arasına nişhasta serpip üst üste koyuyoruz.diğer 15 bezeyide aynı şekil yapıyoruz.

İlk olarak açtığımız 15 bezeyi tek seferde çok ince olmayacak şekilde açıyoruz. istediğiniz büyüklükte karelere kesiyoruz,içine ceviz koyup çapraz köşeleri kapatıyoruz.Tepsiye diziyoruz.

1 su bardağı sıvı yağı kızdırıp tepsideki şekil verdiğimiz hamurların üzerine döküyoruz, kızgın fırında pişiriyoruz. Tatlı soğuduktan sonra soğuk şerbetle buluşturuyoruz....

Afiyet Olsun