21 Şubat 2013 Perşembe

Cantık Tarifi






Cantık Tarifi
Hamur için Malzemeler:
5 su bardağı un
1 paket yaş maya
tuz
aldığı kadar su

İçi için malzemeler;
 
200gr. kıyma
1 adet soğan
1 adet patates
tuz, karabiber

Bulamak için 1 kase sıvıyağ

Yapılışı;
Hamuru çok yumuşak olacak şekilde yoğuruyoruz.Üzerini kapatıp iki kat olacak şekilde mayalandırıyoruz.Bu arada soğan ve patatesi rendeleyip suyunu hafif sıkıp kıymanın üzerine ekliyoruz, baharatlarınıda katıp iyice karıştırıyoruz.

Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz.poğaça gibi açıp içine kıymasını koyup kapatıyoruz.Kapattığımız kısım altta kalacak şekilde kasedeki sıvıyağa batırıp tepsiye aralıksız diziyoruz.tepsi dolduktan sonra hemen fırına veriyoruz.Pişen cantıkların üzerine arzuya göre tereyağ veya margarin sürüp servis ediyoruz.
Afiyet Olsun.......