21 Şubat 2013 Perşembe

Ebruli Pasta Tarifi


Ebruli Pasta Tarifi
Malzemeler:
4 adet yumurta
3 kahve fincanı toz şeker
4 kahve fincanı un
 1 paket kabartma tozu+vanilya
üzeri için:
2paket kremşanti+üzerindeki miktar kadar süt
 
Çikolata sos için:
 
1 çorba kaşığı nişhasta
1 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı soğuk su
keki ıslatmak için :
1 su bardağı süt

Yapılışı:Yumurta ve şekeri iyiçe çırpıyoruzu.Unu,kabartmatozunu,kakaoyu ve vanilyayı ekleyip oluşan hamuru yağlanmış tepsiye döküyoruz.Kekimiz piştikten sonra soğuk süt ile ıslatıyoruz,üzerini kapatıp soğumasını bekliyoruz
kremşantiyi çırpıyoruz soğuyan kekin üzerine iyice yayıyoruz
çikolata sos için malzemelerin hepsini karıştırıp ocakta puding gibi pişiriyoruz.Göz göz olunca sıcak sosu kremşantinin üzerine kaşıkla rastgele döküyoruz ince bir kaşığın tersiyle hafif karıştırıp şekil veriyoruz.Dolapta 1 gün bekletip servis ediyoruz.Afiyet olsun......
NOT: çikolata sosu başka pastalarınızdada kullanabilirsiniz