27 Şubat 2013 Çarşamba

Lahana kapama Tarifi



Lahana yemesini sevenler ama saracak vaktim yok veya saramıyorum diyenler için .....

Lahana kapama Tarifi:

İsteyen istediği gibi bir iç pilav hazırlayabilir.Çiğden veya kavurarak hazırlayabilirsiniz ,kıymalı veya
zeytinyağlı olabilir.

3-4 tane bütün lahana yaprağı

Yapılışı:

lahana yapraklarını haşlıyoruz.Teflon tencerenin, tabanına kalın kısımlar gelecek şekilde bütün yaprakları seriyoruz.iç pilavı,  serdiğimiz lahanaların üzerine boşaltıyoruz.Sıcak suyu pilavın üzerine veriyoruz.Lahanaların tencereden taşan kısımları pilavın üzerine kapatıp orta ısılı bir ocakta pişiriyoruz.Ilıdıktan sonra tencerenin ağzına servis tabağı koyup ters çeviriyoruz,dilim dilim kesip servis ediyoruz.Afiyet olsunnn....