23 Şubat 2013 Cumartesi

Peynirli Açma Tarifi


Peynirli Açma Tarifi

Malzemeler:

Hamur için,
1 su bardağı süt
1su bardağı su
... 1 su bardağı sıvıyağ
1 paket yaş maya
2 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un


içi için:

istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz (kaşar,sucuk peynir)
açmak için;nişhasta
1 paket yumuşak margarin
Yapılışı:hamur malzemelerini karıştırıp yumuşakça bir hamur elde ediyoruz.Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alıp 15dk dinlendiriyoruz.Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz.Aralarına nişhasta serpiyoruz.5adet açtığımız bezeyi üstüste koyup çok ince olmayacak şekilde büyültüyoruz .yumuşamış margarinle yağlayıp hamuru önce 4'e sonra 1 çeyrek parçayı 3'e bölüyoruz.İç malzemeyi koyup sigara böreği gibi sarıyoruz kalan hamurlara da aynı işlemi uygulayıp
tepside kabarana kadar bekletiyoruz. yumurta sarısı sürüyoruz fırında pişiriyoruz.
Afiyet olsun....