Tavuklu Göbete:
Malzemeler:
5 Su bardağı un,
Yarım küçük paket yaş maya,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 paket margarin,
1 çay bardağı
sıvı yağ,
İç malzemeler:
2 tavuk göğüsü,
4 büyük patates
1 soğan,
tuz,
karabiber,
çok az sıvı yağ.
Yapılışı:
İçi iç...in sıvı yağda soğanları yemeklik doğrayıp kavuruyoruz. Tavuk göğüsünü kuşbaşı yapıp içine atıyoruz. Biraz suyunu çekince patatesleri küp doğrayıp bunları iyice yemek gibi pişiriyoruz. Suyu varsa bu karışımı süzgece koyup iyice süzdürüyoruz. baharatlarını ilave edip soğumaya bırakıyoruz. Hamurun yapılışı: Un,tuz,maya,şeker ile yumuşak bir hamur yapıyoruz. Hamuru 6 bezeye bölüyoruz.(3 alt 3 olmak üzere)İlk bezeyi açabildiğimiz kadar açıp erittiğimiz margarin ve sıvı yağ karışımı ile yağlıyoruz. Yağladığımız yufkayı 4e katlıyoruz.(gözleme gibi)Diğer yufkayı açıp tekrar yağlıyoruz. Katladığımız yufkayı ortasına koyup kapatıyoruz. Diğer yufkaya da aynı işlemi yapıp tekbir hamur elde ediyoruz. Üst kısmı için diğer 3 yufkaya da aynı işlemi uyguluyıp buzdolabında 15dk bekletiyoruz. İlk katladığımız hamuru tepsinin alt kısmına açıyoruz. İç malzemeyi koyup diğer hamuru da üzerine açıp kenarlarını resimdeki gibi kapatıyoruz. Kalan margarini tepsinin üzerine sürüyoruz ve kızgın fırında pişiriyoruz. Afiyet Olsun...
Yorumlar