22 Şubat 2013 Cuma

Tek Hamurla Pizza & Börek Tarifi

 



Tek Hamurla Pizza & Börek Tarifi

Malzemeler:5 Su bardağı un, Yarım küçük paket yaş maya,1 tatlı kaşığı tuz, 1 paket margarin, 1 çay bardağı sıvı yağ

böreğin içi için:
tavuk göğsü, bir su bardağı pirinç, tuz, karabiber

pizza için:isteğe göre malzemler kullanın.

,Yapılışı:hamuru yoğuruyoruz küçük küçük 4 bezeye ayırıyoruz kalan kamuru ise biraz büyük beze yapıp pizza yapacağımız tepsilere koyuyoruz. Börek için 4 bezeyi incecik açıyoruz. 2 tanesini yağlayıp iç içe diğerlerine aynı şekilde iç içe katlıyoruz. buzdolabında dinlendiriyoruz bu arada pilavımızı yapıyoruz tavuk göğüsünü haşlıyoruz. Pirinci çok az sıvıyağda kavuruyoruz. tavuk suyumuzu ekliyoruz. Haşlanmış tavuk göğüsünüde didikleyip pilavı demlenmeye bırakıyoruz. Demlenmiş pilavın üzerine çok ince olarak 1 adet soğanımızı kıyıp karıştırıyoruz. dolapta ikiye ayırmış olduğumuz hamurların birini tepsinin altına ,pilavı arasına diğer hamuruda üzerine kapatıp kenarlarını kıvırıyoruz. Hamuru bıçakla dilimleyip kalan margarini üzerine döküp pişiriyoruz.

Pizza için:tepsiye koyduğumuz hamurları elimizi yağlayıp tepsinin büyüklüğünde açıyoruz. Üzerine pizza sosumuzu daha sonra istediğimiz malzemeyi koyup fırında pişiriyoruz