27 Mart 2013 Çarşamba

El Açması Kıymalı Börek Tarifi

 



EL AÇMASI BÖREK :

Malzemeler:

3 su bardağı un
1 çay bardağı sıvıyağ
1çorba kaşığı toz şeker
1 paket kuru maya(1çay kaşığı kuru maya veya 4/1 paket yaş maya)
tuz
su

Ara katlara sürmek için yarım paket margarin 1çay bardağı sıvıyağ karışımı

İç Malzemesi için:

soğan
patates
kıyma
maydanoz
tuz karabiber
sıvıyağ

Yapılışı:

Öncelikle içini hazırlıyoruz.Sıvıyağda ince kıyım soğanı ,kıymayı daha sonra çiğden rendelediğimiz patatesleri kavuruyoruz.Maydanoz ve baharatları ekleyip bir kenara alıyoruz.

Unu geniş bir kaba alıyoruz. tuzu şekeri ,sıvıyağı ve mayayı ekleyip ele yapışmayan bir hamur hazırlıyoruz.Hamuru bezelere ayırıyoruz. Hamuru bekletmemek gerekiyor.Aça bildiniz kadar yufka açıyoruz.yufkanın her yerine yağ sürüp yufkayı ortadan ikiye kesiyoruz.iç malzemeyi yarım yufkanın
arasına  döküp kıvırıyoruz ve tepsiye alıyoruz. Bütün yufkaları bu şekilde yapıyoruz.Üzerine yumurta sürüp hemen fırına veriyoruz.

Afiyet olsun ....