8 Mart 2013 Cuma

Fırında Kabak Tatlısı Tarifi


Bahar mevsiminin ilk günlerinde kış aylarının nefis tatlısını fırında denemeye ne dersiniz......

Fırında Kabak Tatlısı Tarifi:

Malzemeler:

1 kilo balkabağı
2 su bardağı toz şeker
ceviz

Yapılışı:

Kabakları kalınca soyuyoruz.Soyulmuş kabakta alabilirsiniz ,soyulmuş alıyorsanız kabağın sert ve koyu renkli olmasına dikkat ediniz.

Soyulan kabakları kavun dilimi şeklinde doğrayalım.Kalın tabanlı ve yayvan bir tencerenin içine yıkadığımız kabakları yerleştirelim.Üzerine şekeri ilave edelim.Ocağı önce kısık, sulandıktan sonra orta ısıya alalım.Tencerenin ağzını yarım kapatalım.Kabaklar tam piştikten sonra soğumasını bekleyelim.Kabakları dağıtmadan fırın tepsisine alalımKabakların tenceredeki suyundan ilave edelim.Üzerine şeker serpip fırında şekerler karamelleşinceye kadar tutalım.Soğutup bol cevizle  servis edelim Afiyet olsun.........