Ispanaklı Börek Tarifi:
Malzemeler:
Hamuru için:
1su bardağı süt
yarım su bardağı sıvı yağ
yarım paket yaş maya
1 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı toz şeker
tuz
İçi için:
soğan
ıspanak
sıvı yağ
tuz
Ara katları yağlamak için sıvı yağ.
Yapılışı: hamur malzemelerini kullanarak yumuşakça bir hamur hazırlıyoruz.Hamur bir kenarda dinlenirken içi için soğanları sıvı yağda soteleyip, kıyılmış ıspanakları ilave ediyoruz.Tuzunu ekleyip onuda bir kenara alıyoruz.
Hamurları iki yumurta büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz.Hamurları açıp aralarına yağ sürüp bekletiyoruz.Yağlanmış hamurları açıp arasına ıspanaklı harçtan koyup tepsiye alıyoruz
Hamuru üstüne bastırarak tepsiye göre genişletiyoruz.Üzerine yoğurt sürüp fırında pişiriyoruz.Afiyet olsun.....
Yorumlar