Kabak mantısı:
Malzemeler:
3 tane kabak
1 tane kuru soğan
100gr kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 kaşık salça
dereotu
tuz
karabiber
Üzeri için: sarımsaklı yoğurt
Yapılışı:
kabakları tırtıklı soyacak ile soyuyoruz.İki parmak genişliğinde kesiyoruz.Halkaların içini çay kaşığı ile oyuyoruz.(çıkattığımız kısımları kapak olarak kullanacağız)
Soğanı ince kıyıyoruz.
pirinç,kıyma ,dereotu,.sıvı yağ ve baharatlar ile karıştırıp bu karışımı kabakları içine bir tatlık kaşığı kadar koyup içinden çıkarttığımız kapakları üzerine hafifçe koyuyoruz.Bunları yayvan bir tencereye diziyoruz. Çok az salçalı su koyup dolma gibi pişiriyoruz{kısık ateşte}. Pişen kabaklar ılıyınca servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt döküyoruz. Tereyağı ile servis yapıyoruz.
Afiyet Olsun.
..
Yorumlar