Un Helvası
Malzemeler:
Malzemeler:
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
Şerbeti için:
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Süslemek için:
Hindistan cevizi
Yapılışı:
Sıvıyağı hafif ısıtıp içine unu ilave ediyoruz 1 saate yakın çok kısık ateşte kavuruyoruz. Diğer taraftan şeker ve suyu karıştırıp şerbetimizi hazırlıyoruz. Güzelce kavrulmuş olan unun üzerine şerbetimizi döküyoruz ocağın altını iyice açıp karıştırarak şerbetini çekmesini bekliyoruz. sıcak sıcak şekil veriyoruz. Daha sonra üzerini hindistan cevizi ile süslüyoruz.
Şerbetiniz kaynamayacak burada dikkat edilecek tek nokta unun güzel kavrulmasıdır rengi koyulaşıncaya kadar kavurmaktır.
Afiyet olsun
Afiyet olsun
Yorumlar