27 Mart 2013 Çarşamba

Un Helvası Tarifi



Un Helvası

Malzemeler:

1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un

 Şerbeti için:

 1 su bardağı şeker 
2 su bardağı su

Süslemek için:
Hindistan cevizi

Yapılışı:
 
 Sıvıyağı hafif ısıtıp içine unu ilave ediyoruz 1 saate yakın çok kısık ateşte kavuruyoruz. Diğer taraftan şeker ve suyu karıştırıp şerbetimizi hazırlıyoruz. Güzelce kavrulmuş  olan unun üzerine şerbetimizi döküyoruz ocağın altını iyice açıp karıştırarak şerbetini çekmesini bekliyoruz. sıcak sıcak şekil veriyoruz. Daha sonra üzerini hindistan cevizi ile süslüyoruz.
 
Şerbetiniz kaynamayacak burada dikkat edilecek tek nokta unun güzel kavrulmasıdır rengi koyulaşıncaya kadar kavurmaktır.
 Afiyet olsun