Ana içeriğe atla

DOMATESLİ CİĞER SOTE TARİFİ


ciğer sote, sebzeli bulgur piavı veee yanına leziz bir cacık daha ne olsun...Bugünki menümüz hemen tarife geçelim...

DOMATESLİ CİĞER SOTE:

1 paket tavuk ciğeri
2-3 adet yeşil biber
1 küçük kuru soğan
3 adet domates
1 kaşık tereyağ
3 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz
karabiber
pulbiber

Yapılışı:

Ciğerleri bütün halde yıkıyoruz.İri parçalara kesiyoruz.Tavaya aldığımız tereyağ ve sıvı yağ karışımına kıyılmış soğanları ilave ediyoruz.hafif çevirip iri doğradığımız biberleri ilave ediyoruz.biberlerde kavrulduktan sonra ciğerleri ilave ediyoruz.Tuzunu baharatını ilave edip,orta ateşte çiğerleri suyu çekene kadar kavuruyoruz.Domatesleri iri halkalar şeklinde kesiyoruz.Ciğerlerin üzerine diziyoruz.Ocağın altını kısıp domatesler suyunu salıp pişince altını kapatıyoruz. Afiyetle...

Yorumlar

Renkli Dünyam dedi ki…
Merhaba Handan Hanım,
Bugün bloglar arası ziyarete çıktım,yeni bloglar keşfettim.Negüzel her geçen gün blog ailemiz büyüyor.Blogunuz hayırlı olsun canım.Domatesli ciğer soten nefis görünüyor ellerinize sağlık canım.Selamlar,Mediha yıldız.
Fatosca Tadlar dedi ki…
Merhabalar,
Bloğunuzu ben de yeni keşfettim :)))) Ciğer soteye bayılırım nefissss görünüyor :)
Ellerinize sağlık. Sizi izlemeye aldım. Bana da beklerim. http://fatoscatadlar.blogspot.com/
Güzel paylaşımlar görüşmeyi diliyorum.
İzmir'den sevgiler...
Handan Çuhadar dedi ki…
Teşekkürler Fatma Hanım güzel yorumlarınız için...Sizin tariflerinizde çok güzel ben sizi devamlı takipteyip yenilikleri severim ..Güzel paylaşımlar dileğimle sevgiler...

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANKARA BAZLAMASI TARİFİ

Bazlamanın en güzeli ANKARA da yapılır...bazlamayı en orjinal şekli ile yaptım.Bazlamanın hamuru asla sütle yapılmaz..Bazı arkadaşlar bloglarında bazlama tarifi yayınlamışlar ama bazlama öyle olmaz.... Bende bir Ankaralı olarak en sade, en doğal şekli ile tarifi vermeye çalışacağım... BAZLAMA NASIL YAPILIR? Malzemeler: 2 kilo un( buğday veya tambuğday unu kullanabilirsiniz veya ikisini karıştırarak da kullanabilirsiniz) 1 paket yaş maya 2 tatlı kaşığı tuz( azaltıp çoğaltabilirsiniz) 1 tatlı kaşığı toz şeker ılık su Yapılışı: hamurumuz için ,unu eleyip genişçe bir yoğurma kabına alıp ortasını açalım.Mayayı elimizle ezip unun ortasına koyalım.Mayanın üzerine toz şekeri serpelim.Biraz ılık suyu çukura ilave edelim.Tuzuda unumuzun üzerine ekleyip maya biraz kabarınca azar azar ılık su ilavesi ile yoğurmaya başlayalım.Hamurumuz kıvamı poğaça hamurundan daha yumuşak bir hamur olması gerekiyor.bazlama hamuru sert olursa bazlamalar hem güzel açılmaz hemde güzel kabarm

KOLAY KALBURA BASTI TARİFİ (margarinsiz)

En kolayından kıyır kıyır , bol cevizli nefis bir tatlı tarifi gelsin...hem de margarinsiz çok az malzemeyle... KALBURA BASTI Hamuru için: 2 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 1 çay kaşığı karbonat 4 - 4,5 su bardağı un Şerbeti için: 4 su bardağı şeker 4 su bardağı su yarım limon suyu İçi  için : 1 kase ceviz içi Yapılışı: Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. hamur malzemeleri ile çok sert olmayan bir hamur hazırlıyoruz... hanuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz... rendenin ince tarafına hamuru hafifçe bastırıp açıyoruz ve içine ceviz yerleştiriyoruz... hamuru hafifçe rulo kapatıyoruz.Alt kısmı tepsiye gelecek şekilde yerleştiriyoruz .(tepsimizi çok az yağlıyoruz) Kızgın fırında pişiriyoruz. Soğuyan şerbeti fırından çıkan kalbura bastıların ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine gezdiriyoruz.Biraz böyle beklettikten sonra tatlıları çevirerek şerbeti iyice çekmesini sağlıyoruz. Birazda bu şekilde bekletip

TARHANA TARİFİ

Kış hazırlıkları artık başlasın .İlk olarak tarhana ile başlayalım istedim.Her yöreye göre tarifi farklı olan tarhanamız biraz vakit alıcı ama yemeside bir okadar keyiflidir.Bizim buralarda sıklıkla yapılan tarifimize geçelim... TARHANA Malzemeler: 2 kilo süzme yoğurt 2 kilo domates yarım kilodan biraz az yeşil biber 7-8 adet kırmızı biber 1 kilo kuru soğan 250 gr minik aci biber( isteğe bağlı) tuz bir kase eski tarhana (mayalık olarak kullanıyorum) 1 tatlı kaşığı toz maya Yapılışı: bütün sebzeleri salata yapar gibi küp şeklinde doğruyorum.Rondodan geçirmiyorum çünki çok sulandığı için unu daha fazla oluyor hemde soğan acı suyunu veriyor. doğradığımız sebzeleri elimizle iyice yumuşatıyoruz.Daha sonra yoğutla karıştırıyoruz.Eger yoğurdunuz ekşi değil ise biraz bu şekilde bekletiyoruz.Eğer ekşi ise bekletmeye gerek yok.Hemen yoğurma işlemine geçebiliriz. üzerine tuzu , eski tarhanayı, mayayı ve unu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.Unu azar azar ekleyelim çünki ham