27 Nisan 2013 Cumartesi

ELMALI TOPİK TARİFİ




ELMALI TOPİKLER 

Malzemeler: 



2 paket betibör bisküvi
4 adet elma
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı ceviz 
1 çay bardağı süt
50 gram margarin
1 çorba kaşığı kakao

YAPILIŞI: 


4 adet elmayı soyup rendeliyoruz. Tavaya koyup yarım su bardağı şekeri ve tarçını ilave edip pişiriyoruz. Bisküvileri rondodan çekiyoruz. Bisküvilerin üzerine erittiğimiz margarini, cevizi, kakaoyu , pişirdiğimiz elmaları katıp iyice yoğuruyoruz sütü kıvamına göre ilave ediyoruz, kurabiye hamuru kıvamında olmalı   Çok katı olursa biraz süt ekleyebilirsiniz. Yumuşak olursa da bisküvi ilave edebilirsiniz. Bunları istenen şekilde yuvarlayıp çikolata sos ile servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN...