2 Nisan 2013 Salı

HAMSİLİ PİLAV TARİFİ



HAMSİLİ PİLAV:

Malzemeler:

1 kg. hamsi

1,5 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
1 kaşık tereyağı
dereotu,maydanoz
tuz
çok az sıvıyağ

Yapılışı:

öncelikle pilavımızı yapıyoruz.Tereyağını tencereye alıp biraz sıvıyağ ilave ediyoruz.Ilık suda 15dk.beklettiğimiz pirinci yıkayıp ilave ediyoruz.biraz kavurup 3 bardak sıcak suyu ekleyip suyu çekince yeşilliğini ilave edip demlenmeye bırakıyoruz.

Ben bu sefer teflon tencerede yaptım.Ama fırında da çok güzel oluyor.Tencereyi güzelce yağlıyoruz.Temizlenmiş balıkları çekme olasılığınıda göz önünde bulundurarak sık sık diziyoruz.Kenarlarından taşırıyoruz.Balıkların dış kısımlarını unlamayı unutmuyoruz.Pilavı balıkların üzerine koyup taşırdiğımız balıkları pilavın üzerine kapatıp gene sık sık diziyoruz.Tüm pilav kapandıktan sonra ocakta kızartıyoruz.Tencereyi salladığımızda balıklar kızarmış demektir.Bir kapak yardımıyla ters çevirip aynı şekil diğer yüzünü de kızartıp servis tabağına alıyoruz.

aynı işlemi yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip fırında da pişirebilirsiniz.
Afiyet Olsun...