2 Nisan 2013 Salı

KARNIYARIK


Karnıyarık, şehriyeli pilav ve yanına buz gibi bir cacık neffiss bir akşam yemeği bu menü bizim evde her öğün olsa yenir herhalde.Ama her yapışımda tek öğünde bitiyor.Patlıcanı bizimkiler çok seviyorlar ben de yazın bol bol hazırladığım patlıcanları çıkarıp karnıyarık yapıyorum hem de fazla vakitte almıyor.Neyse fazla uzatmadan tarife geçelim ...

KARNIYARIK:

Malzemeler:

7 adet patlıcan
2 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı salça
250gr. kıyma
3 adet taze biber
2 diş sarımsak
maydanoz
tuz
karabiber
pul biber
yarım çay bardağı sıvıyağ
2 adet domates

Kızartmak için: sıvıyağ

Yapılışı:

Patlıcanları alaca soyup tuzlu suda bekletiyoruz.Buarada tencereye sıvıyağı alıp ince kıyım soğanları,   sarımsağı,kıymayı ,salçayı ve taze biberleri ekleyip kısık ateşte kavuralım.Tuzunu ve   baharatını atalım.Altını kapattıktan sonra kıyılmış maydanozu ilave edelim.İsterseniz içine mevsimine göre domates koyabilirsiniz.
Patlıcanları sudan çıkarıp iyice kurulayalım.Kızgın sıvıyağın içine atıp her tarafını güzelce kızartalım.

Bol havlu kağıt serilmiş fırın tepsisine alalım.Patlıcanların yağı süzüldükten sonra havluları alıp tepsiye patlıcanları yerleştirelim.Patlıcanların içini açalım ve hafif tuzlayalım.Hazırladığımız içi paylaştıralım.Üzerine kesilmiş domates ve biberle süsleyip iç hazırladığımız tencerenin içine biraz su ilave edip çalkalayıp patlıcanların üzerine dökelim.Suyu patlıcanların üzerini geçmemeli.Fırına verelim.domatesler kızarınca karnıyarık olmuş demektir.fırından alıp sıcak servis edelim...
Afiyet Olsun...