18 Nisan 2013 Perşembe

LAHMACUN TARİFİ





Sıcacık çıtır çıtır bir lezzet.... yanında ayran ve salatasıyla beraber harika ...

LAHMACUN

Tarifimiz İçin  kıymalı pide tarifine bakabilirsiniz.Malzemeler aynı yalnız bunu biraz daha ince açıyoruz ve hemen servis ediyoruz.Bekleyince yumuşuyor.Siz ayranı,  salatayı hazır edin tavadan iner inmez limonla servis edin afiyetle...

Malzemeler:

250 gr. kıyma
1 orta boy soğan
4-5 adet çarliston biber
1 adet büyük domates
tuz, karabiber, kimyon

Yapılışı:

5 su bardağı un , 4/1 küçük paket maya ,1 tatlı kaşığı tuz ile kulak memesi yumuşaklığında hamur yapıyoruz. 30 dk dinlendiriyoruz. İçi için Bütün malzemeleri ince ince kıyıyoruz.kıyma ile karıştırıp çiğden hazırlıyoruz.hamurumuzu ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıp açıyoruz.teflon tavada önce birinciyi pişiriyoruz.2.yi pişenin üstüne kapatarak bu şekilde yapıyoruz.{pişirmesi çok önemli!!}
Afiyet Olsun...