9 Nisan 2013 Salı

Ovarak Kısır Tarifi


KISIR

Malzemeler:

2 su bardağı esmer bulgur
1 kaşık biber salçası
1 kaşık domates salçası
1 büyük çay bardağı zeytinyağı
Maydanoz,taze nane,yeşil soğan
1-2 diş sarımsak
Bol nar ekşisi

Servis İçin: marul, limom salatalık

Yapılışı:

Bulguru tepsiye alıyoruz. Çok az sıcak suyu gezdiriyoruz.Bulgurun biraz kabarmasını bekliyoruz.Eğer ovarak yapmak istemiyorsanız bulgura biraz daha su ilave edebilirsiniz.Ama biz ovarak yaptığımız için az su ekledik.Salçayı ilave edip iyice çiğ köfte ovar gibi karıştırıyoruz.Limon suyu ve nar ekşisini  , ezilmiş sarımsağı ;katıyoruz
Bulgur yumuşadıktan sonra yağı,tuzu karıştırıp,ince kıyılmış yeşillikleri ilave ediyoruz.Hafifçe karıştırıp marulla birlikte servis ediyoruz.Afiyet Olsun...