8 Nisan 2013 Pazartesi

Patatesli Açma Börek Tarifi




Herkese günaydın.....Yorucu bir hafta sonunun ardında ancak bugün kendime gelebildim..Akşam üzeri küçük oğlumun isteği üzerine börek yaptım ama tarifi girememiştim.Vakit kaybetmeden denemek isteyenler için tarifi yazayım..ha böreğe gelingelince maalesef soğumadan bitti afiyetle yendi..

Aşama aşama tarife gelelim...

PATATESLİ AÇMA BÖREK:

Malzemeler:

Hamur için:

3 su bardağı un
Yarım paket yaş maya
tuz
su
1 tatlı kaşığı toz şeker

Üzeri için: 1 yumurta

Yağlamak için sıvıyağ

İçi için:3 adet iri patates
100gr. kıyma
1 baş soğan
sıvıyağ
tuz
karabiber
pul biber


Yapılışı:Öncelikle böreğin içini hazırlayalım.Tencereye sıvıyağı alalım ince kıyılmış soğanları ilave edelim.Biraz kavurup kıymayı ilave edelim.Bu arada patatesleri soyup, yıkayıp çiğden rende yapalım.
Rendelediğimiz patatesleri tekrar yıkayalım.Yıkamamızdaki sebep nişhastasının iyice gitmesi kavurduktan sonra birbirine yapışmamasıdır.Süzdüğümüz patatesleride tencereye ilave edelim.Tuzu baharatı eklyip kavrulduktan sonra altını kapatalım.

Hamuru için: Unu geniş bir kaba alıp ortasına mayayı koyalım ,tuzunu unun üzerine ekleyelim.Azar azar su ilavesi ile çok sert olmayan bir hamur hazırlayalımHamuru bekletmemize gerek yoktur.
Hamuru bezelere ayıralım

Bezelere ayırdığımız hamurları pasta tabağı genişliğinde un kullanarak açalım.Açtığımız hamurları üst üste koyup yağlayalım.

Yağladığımız hamurları tezgaha alarak çekiştirerek açalım.Açtığımız yufkatı resimdeki gibi otradan kesip yarım yarım iç koyup saralım. Sardığımız börekleri kendi etrafında dolayıp tepsiye alalım.







Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim ve fırına verelim piştikten sonra sıcak sıcak servis edelim..Afiyetle....