2 Nisan 2013 Salı

ŞAMBALİ TATLISI TARİFİ



Günaydıııınnnn! Çok kolay lezziz bir tarif daha....

ŞAMBALİ TATLISI:

Malzemeler:

2 su bardağı irmik
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 portakal suyu ve kabuğunun rendesi
aldığı kadar un
şambalinin olmazsa olmazı badem

Şerbeti için:

3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
kaynatılıp ılıyacak..

Yapılışı;

yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz.Yoğurt, sıvıyağ, irmik, portakal kabuğu ve suyu,ilave edip karıştırıyoruz.kabartma tozu ve unu ilave edip koyu kek kıvamına gelince yağlamış tepsiye döküyoruz.pişirdikten sonra ılıyınca şerbeti verip tepsini üzerini kapatıp bekletiyoruz.Dinlendikten sonra servis ediyoruz.

Afiyet Olsun....

.