Ana içeriğe atla

ŞEFTALİ KURABİYE TARİFİ


Biraz oyalayıcı ama zevkle yapacağınız bir kurabiye ama sonuç mükemmel.......

ŞEFTALİ KURABİYE

Malzemeler:

Hamur için:
1 paket margarin
2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
yarım paket kabartma tozu
aldığı kadar un

Kreması için:

3 su bardagı süt
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı nişhasta
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
beyaz çikolata

Üzeri için:
kırmızı ve sarı gıda boyası
bir kase toz şeker

Şekil vermek için: ikiye ayrılmış ceviz kabuğu
süslemek için: bir tutam taze nane

Yapılışı:

Öncelikle kremayı hazırlıyoruz.Un, seker ve nişhastayı karıştırıp sütünü ilave ediyoruz. Karıştırarak pişiriyoruz.Koyu kıvamda olan kremanın içine çikolatayı katıp soğumaya bırakıyoruz.Soğuyunca katı bir kıvamda olmalı..

Hamur malzemelerini karıştırıp çok katı olmayan bir hamur hazırlıyoruz.Hamurdan irice parcalar koparıp yarım ceviz kabuklarının dış yüzeylerini kaplıyoruz.Eğer ceviz kabuğu yoksa hafif yassı yuvarlakda yapabilirsiniz.Ama krema doldururken diğerleri daha çok krema alıyor .Şekillendirdiğimiz hamurları kızgın fırında pişiriyoruz.Kurabiyeler sıcakken kabuğundan ayırıyoruz.Soğuyunca kabuktan ayrılmıyor.

Soğuyan kurabiyeleri krema ile doldurup iç içe kapatıyoruz:kreması içte kalıyor ve yuvarlağa yakın şekil alıyor.

Son aşama olarak kaselere ayrı ayrı su koyup çok az boya katıyoruz. Bir kaseye toz şeker koyuyoruz.
Krema doldurduğumuz kurabiyelerin yarısını sarıya,  yarısını da kırmızı suya hafif batırıp şekere buluyoruz.Nane yaprağıyla şeftalimizin yaprağını tamamlayıp servis ediyoruz...

Afiyet Olsun...



Yorumlar

Handan Çuhadar dedi ki…
isteğe bağlı ben 1 paket kare çikolata kullandım.Çikolata donunca daha güzel yapışmasını sağlıyor..
Ellerinize sağlık Handan hanım... Bende sizi takipteyim bloglarıma beklerim
tıklayın .
basitkolayyemekler.blogspot.com 
tıklayın .
Yilinmoda.blogspot.com 

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANKARA BAZLAMASI TARİFİ

Bazlamanın en güzeli ANKARA da yapılır...bazlamayı en orjinal şekli ile yaptım.Bazlamanın hamuru asla sütle yapılmaz..Bazı arkadaşlar bloglarında bazlama tarifi yayınlamışlar ama bazlama öyle olmaz.... Bende bir Ankaralı olarak en sade, en doğal şekli ile tarifi vermeye çalışacağım... BAZLAMA NASIL YAPILIR? Malzemeler: 2 kilo un( buğday veya tambuğday unu kullanabilirsiniz veya ikisini karıştırarak da kullanabilirsiniz) 1 paket yaş maya 2 tatlı kaşığı tuz( azaltıp çoğaltabilirsiniz) 1 tatlı kaşığı toz şeker ılık su Yapılışı: hamurumuz için ,unu eleyip genişçe bir yoğurma kabına alıp ortasını açalım.Mayayı elimizle ezip unun ortasına koyalım.Mayanın üzerine toz şekeri serpelim.Biraz ılık suyu çukura ilave edelim.Tuzuda unumuzun üzerine ekleyip maya biraz kabarınca azar azar ılık su ilavesi ile yoğurmaya başlayalım.Hamurumuz kıvamı poğaça hamurundan daha yumuşak bir hamur olması gerekiyor.bazlama hamuru sert olursa bazlamalar hem güzel açılmaz hemde güzel kabarm

KOLAY KALBURA BASTI TARİFİ (margarinsiz)

En kolayından kıyır kıyır , bol cevizli nefis bir tatlı tarifi gelsin...hem de margarinsiz çok az malzemeyle... KALBURA BASTI Hamuru için: 2 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 1 çay kaşığı karbonat 4 - 4,5 su bardağı un Şerbeti için: 4 su bardağı şeker 4 su bardağı su yarım limon suyu İçi  için : 1 kase ceviz içi Yapılışı: Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. hamur malzemeleri ile çok sert olmayan bir hamur hazırlıyoruz... hanuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz... rendenin ince tarafına hamuru hafifçe bastırıp açıyoruz ve içine ceviz yerleştiriyoruz... hamuru hafifçe rulo kapatıyoruz.Alt kısmı tepsiye gelecek şekilde yerleştiriyoruz .(tepsimizi çok az yağlıyoruz) Kızgın fırında pişiriyoruz. Soğuyan şerbeti fırından çıkan kalbura bastıların ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine gezdiriyoruz.Biraz böyle beklettikten sonra tatlıları çevirerek şerbeti iyice çekmesini sağlıyoruz. Birazda bu şekilde bekletip

TARHANA TARİFİ

Kış hazırlıkları artık başlasın .İlk olarak tarhana ile başlayalım istedim.Her yöreye göre tarifi farklı olan tarhanamız biraz vakit alıcı ama yemeside bir okadar keyiflidir.Bizim buralarda sıklıkla yapılan tarifimize geçelim... TARHANA Malzemeler: 2 kilo süzme yoğurt 2 kilo domates yarım kilodan biraz az yeşil biber 7-8 adet kırmızı biber 1 kilo kuru soğan 250 gr minik aci biber( isteğe bağlı) tuz bir kase eski tarhana (mayalık olarak kullanıyorum) 1 tatlı kaşığı toz maya Yapılışı: bütün sebzeleri salata yapar gibi küp şeklinde doğruyorum.Rondodan geçirmiyorum çünki çok sulandığı için unu daha fazla oluyor hemde soğan acı suyunu veriyor. doğradığımız sebzeleri elimizle iyice yumuşatıyoruz.Daha sonra yoğutla karıştırıyoruz.Eger yoğurdunuz ekşi değil ise biraz bu şekilde bekletiyoruz.Eğer ekşi ise bekletmeye gerek yok.Hemen yoğurma işlemine geçebiliriz. üzerine tuzu , eski tarhanayı, mayayı ve unu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.Unu azar azar ekleyelim çünki ham