4 Nisan 2013 Perşembe

ŞEFTALİ KURABİYE TARİFİ


Biraz oyalayıcı ama zevkle yapacağınız bir kurabiye ama sonuç mükemmel.......

ŞEFTALİ KURABİYE

Malzemeler:

Hamur için:
1 paket margarin
2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
yarım paket kabartma tozu
aldığı kadar un

Kreması için:

3 su bardagı süt
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı nişhasta
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
beyaz çikolata

Üzeri için:
kırmızı ve sarı gıda boyası
bir kase toz şeker

Şekil vermek için: ikiye ayrılmış ceviz kabuğu
süslemek için: bir tutam taze nane

Yapılışı:

Öncelikle kremayı hazırlıyoruz.Un, seker ve nişhastayı karıştırıp sütünü ilave ediyoruz. Karıştırarak pişiriyoruz.Koyu kıvamda olan kremanın içine çikolatayı katıp soğumaya bırakıyoruz.Soğuyunca katı bir kıvamda olmalı..

Hamur malzemelerini karıştırıp çok katı olmayan bir hamur hazırlıyoruz.Hamurdan irice parcalar koparıp yarım ceviz kabuklarının dış yüzeylerini kaplıyoruz.Eğer ceviz kabuğu yoksa hafif yassı yuvarlakda yapabilirsiniz.Ama krema doldururken diğerleri daha çok krema alıyor .Şekillendirdiğimiz hamurları kızgın fırında pişiriyoruz.Kurabiyeler sıcakken kabuğundan ayırıyoruz.Soğuyunca kabuktan ayrılmıyor.

Soğuyan kurabiyeleri krema ile doldurup iç içe kapatıyoruz:kreması içte kalıyor ve yuvarlağa yakın şekil alıyor.

Son aşama olarak kaselere ayrı ayrı su koyup çok az boya katıyoruz. Bir kaseye toz şeker koyuyoruz.
Krema doldurduğumuz kurabiyelerin yarısını sarıya,  yarısını da kırmızı suya hafif batırıp şekere buluyoruz.Nane yaprağıyla şeftalimizin yaprağını tamamlayıp servis ediyoruz...

Afiyet Olsun...