10 Mayıs 2013 Cuma

DANA ET SOTE TARİFİ


Lokum gibi ağızda dağılan nefis dana et sote nasıl yapılır? Eminim herkesin kendine göre yöntemleri vardır ...buda benim yöntemim burun haydi bakalım tarife...

DANA ET SOTE:

Malzemeler:

1 kilo dana kuşbaşı
4 adet sivribiber
4 adet domates
5 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvı yağ
tuz
karabiber
kekik
pulbiber
1 kaşık tereyağı

Yapılışı:

Etimizi düdüklü tencereye alıp üzerine sıvıyağı ekliyoruz.Biraz karıştırıp su koymadan kendi suyuyla düdüklüklünün ağzını kapatıp yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişiriyoruz .
Daha sonra teflon tencereye tereyağını alıp kızdırıyoruz.Üzerine süzgeçle etlerin suyunu süzüp ilave ediyoruz.biraz kızartıp üzerine iri doğranmış yeşil biber, iri kesilmiş sarımsak ve baharatları ekleyip biberler yumuşayıncaya kadar sallayarak pişiriyoruz.Domatesleri dörde bölüp iri şekilde ilave ediyoruz.en son olarak düdüklünün içindeki et suyunu üzerine verip bir tık kaynatıyoruz...lokum gibi etiniz hazır,  denemeniz dileğiyle afiyet olsun...