4 Mayıs 2013 Cumartesi

ELAGÖZ TATLISI TARİFİ



Hepinize merhabalar arkadaşlar,  nezamandır yapmak istediğim ama bir türlü fırsat bulamadığım yine çok basit bir tarif... tadı da bana göre muhteşem...Eminim sizde beğeneceksiniz ...Ha.. yeni bir tarif değil ama ben kendim denemediğim bir tarifi paylaşmadığım için ancak sıra geldi...Hemen tarife geçelim...

ELAGÖZ TATLISI

Malzemeler:

Hamuru için:

1 çay bardağı süt
1 çay bardağısıvıyağ
2 yumurta
yarım paket yaş maya
çay kaşığının ucu ile tuz
2 çorba kaşığı kakao
aldığı kadar un

Şerbeti için:

4 su bardağı şeker
5 su bardağı su

Yapılışı:

öncelikle şerbetini kaynatıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra ısıyı düşürüp hafif kıvam alınca altını kapatıp soğumaya bırakalım.
Hamur için önce sıvı malzemeleri, daha sonra mayayı katıp unu ilave edelim.Çok sert olmayan bir hamur elde edelim.Hamuru iki eşit parçaya bölelim birine kakaoyu ekleyip yoğuralım.


iki hamuru da aynı büyüklükte açalım..


Kakaolu hamur üste gelecek şekilde yerleştirelim.Hamurları inceltmek için ikisini beraber üzerinden oklava ile geçelim.Hamuru iki tarafından rulo yapalım.


Ruloyu çok kalın olmamak kaydı ile ince ince dilimleyelim...



Yağlanmış tepsiye dizelim ve fırına verelim.Fırından çıkan tatlının ilk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk şerbeti hemen dökelim.Tatlı biraz beklettikten sonra servise hazırdır afiyet olsun...