iştah açıcı görümtüsüyle leziz bir turta....
ELMALI TURTA
Malzemeler:
Hamuru için:
1 paket margarin
1 yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı nişhasta
1 buçuk su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un
İçi için:
4 adet elma
4 kaşık toz şeker
bol tarçın
Yapılışı:
İlk olarak elmaları soyup iri küpler şeklinde doğruyoruz.Bir tencereye alıp şekeri ve tarçını katıp elmalar suyunu çekene kadar pişirip soğumaya bırakıyoruz
Oda sıcaklığında margarinin içine pudra şekerini alıp iyice harmanlıyoruz.Daha sonra diğer malzemeleri ilave edip karıştırıyoruz.Enson unu yavaş yavaş ilave edip çok sert olmayan bir hamur hazırlıyoruz.Hamurdan küçük bir parça üzerine şekil vermek için ayırıyoruz.Diğer hamuru varsa tart kalıbına yoksa da tepsinin altına yağlı kağıt serip iyice tepsi büyüklüğünde yayıyoruz.Üzerine soğuyan elmaları koyup kalan hamurla şekil veriyoruz.Kızgın fırında pişiriyoruz soğuduktan sonra servis ediyoruz.küçük bir not olarak soğudukça sertleşip daha lezzetlenecektir belirtmek isterim...
Afiyet olsun....
ELMALI TURTA
Malzemeler:
Hamuru için:
1 paket margarin
1 yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı nişhasta
1 buçuk su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un
İçi için:
4 adet elma
4 kaşık toz şeker
bol tarçın
Yapılışı:
İlk olarak elmaları soyup iri küpler şeklinde doğruyoruz.Bir tencereye alıp şekeri ve tarçını katıp elmalar suyunu çekene kadar pişirip soğumaya bırakıyoruz
Oda sıcaklığında margarinin içine pudra şekerini alıp iyice harmanlıyoruz.Daha sonra diğer malzemeleri ilave edip karıştırıyoruz.Enson unu yavaş yavaş ilave edip çok sert olmayan bir hamur hazırlıyoruz.Hamurdan küçük bir parça üzerine şekil vermek için ayırıyoruz.Diğer hamuru varsa tart kalıbına yoksa da tepsinin altına yağlı kağıt serip iyice tepsi büyüklüğünde yayıyoruz.Üzerine soğuyan elmaları koyup kalan hamurla şekil veriyoruz.Kızgın fırında pişiriyoruz soğuduktan sonra servis ediyoruz.küçük bir not olarak soğudukça sertleşip daha lezzetlenecektir belirtmek isterim...
Afiyet olsun....
Yorumlar