Ana içeriğe atla

KOLAY HAŞHAŞLI AÇMA TARİFİ





Çok kısa zamanda çabucak açma yapmak itermisiniz?...

KOLAY  HAŞHAŞLI AÇMA

Hamuru için:

1 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
aldığı kadar un

İçi için:

1 kase haşhaş
biraz sıvıyağ

Yapılışı:

önce sıvı malzemeleri karıştırıyoruz.Daha sonra azar azar un ilave ediyoruz .Çok yumuşak bir hamur hazırlıyoruz.Toparlamak için elimizi sıvıyağla yağlayıp unumuzu kaldırıyoruz. Hamuru biraz bekletip mayalandırıyoruz 5- 10dk yeterlidir.Yağlanmış tezgahın üzerine hamuru büyükçe bezelere ayırıyoruz.
Hamuru elimizle iyice inceltip açıyoruz.İçine yağ ile haşhaş karışımından sürüp rulo yapıyoruz.Uzun ruloyu katları açılacak şekilde tam ortasında kesiyoruz.Uzun bir rulo olmuşsa ortadan ikiye kesebilirsiniz.Ben öğle yaptım.
Daha sonra kestiğimiz hamurları kendi etrafında büküyoruz....gül şekli verir gibi sarıp yağlanmış tepsiye alıyoruz...
Tepsi mayası için mutlaka bekletiyoruz.Ne kadar derseniz tepside puf puf olana kadar.... fırına veriyoruz fırında da çok çabuk pişen bir hamurdur.Herkese afiyet olsun

Yorumlar

keyiflisofram dedi ki…
Nefis görünüyorlar ,ellerinize sağlık:))
LeylaK dedi ki…
Hay maşallah ! Çok severim, afiyetle de yerimmmm.

Leyla'nın Kahve Dükkanı
Handan Çuhadar dedi ki…
teşekkürler Cizel Hanımcım...
Handan Çuhadar dedi ki…
Afiyet ,bal ,şeker olsun Leyla Hanım...
Bakır tencerem dedi ki…
Ellerinize sağlık handan hanım nefis görünüyorlar :)
Handan Çuhadar dedi ki…
teşekkürler Dilek Hanım...
Renkli Dünyam dedi ki…
Handan Hanım,
Gün geçmiyorki hergün harika ve yöresel lezzetlerle karşımıza geliyorsunuz,ellerinize sağlık canım.Selamlar,sevgiler.
Adsız dedi ki…
ben bunu çok severimmm haşkeş(burda öle derler) alıp deneyeceğim:)
Handan Çuhadar dedi ki…
anadolu insanı neyapayım bu tatlardan vazgeçemiyorum
Handan Çuhadar dedi ki…
teşekkürler....
Kiremithanem dedi ki…
Ya yapmayın saat 21:30 yetişmez ki şimdi :(
Handan Çuhadar dedi ki…
yetişir yetişir hemen başlayın göründüğü kadar zor değil kolay gelsin...
yasaminta kendisi dedi ki…
Elinize sağlik, nefis görunuyor. Bu güzel tarifleri mutlaka denemek gerekiyor:)
Handan Çuhadar dedi ki…
teşekkür ederim Çağnur hanım mutlaka deneyin derim ben bunu çok sık yaparım nefis birşey...

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANKARA BAZLAMASI TARİFİ

Bazlamanın en güzeli ANKARA da yapılır...bazlamayı en orjinal şekli ile yaptım.Bazlamanın hamuru asla sütle yapılmaz..Bazı arkadaşlar bloglarında bazlama tarifi yayınlamışlar ama bazlama öyle olmaz.... Bende bir Ankaralı olarak en sade, en doğal şekli ile tarifi vermeye çalışacağım... BAZLAMA NASIL YAPILIR? Malzemeler: 2 kilo un( buğday veya tambuğday unu kullanabilirsiniz veya ikisini karıştırarak da kullanabilirsiniz) 1 paket yaş maya 2 tatlı kaşığı tuz( azaltıp çoğaltabilirsiniz) 1 tatlı kaşığı toz şeker ılık su Yapılışı: hamurumuz için ,unu eleyip genişçe bir yoğurma kabına alıp ortasını açalım.Mayayı elimizle ezip unun ortasına koyalım.Mayanın üzerine toz şekeri serpelim.Biraz ılık suyu çukura ilave edelim.Tuzuda unumuzun üzerine ekleyip maya biraz kabarınca azar azar ılık su ilavesi ile yoğurmaya başlayalım.Hamurumuz kıvamı poğaça hamurundan daha yumuşak bir hamur olması gerekiyor.bazlama hamuru sert olursa bazlamalar hem güzel açılmaz hemde güzel kabarm

KOLAY KALBURA BASTI TARİFİ (margarinsiz)

En kolayından kıyır kıyır , bol cevizli nefis bir tatlı tarifi gelsin...hem de margarinsiz çok az malzemeyle... KALBURA BASTI Hamuru için: 2 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 1 çay kaşığı karbonat 4 - 4,5 su bardağı un Şerbeti için: 4 su bardağı şeker 4 su bardağı su yarım limon suyu İçi  için : 1 kase ceviz içi Yapılışı: Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. hamur malzemeleri ile çok sert olmayan bir hamur hazırlıyoruz... hanuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz... rendenin ince tarafına hamuru hafifçe bastırıp açıyoruz ve içine ceviz yerleştiriyoruz... hamuru hafifçe rulo kapatıyoruz.Alt kısmı tepsiye gelecek şekilde yerleştiriyoruz .(tepsimizi çok az yağlıyoruz) Kızgın fırında pişiriyoruz. Soğuyan şerbeti fırından çıkan kalbura bastıların ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine gezdiriyoruz.Biraz böyle beklettikten sonra tatlıları çevirerek şerbeti iyice çekmesini sağlıyoruz. Birazda bu şekilde bekletip

TARHANA TARİFİ

Kış hazırlıkları artık başlasın .İlk olarak tarhana ile başlayalım istedim.Her yöreye göre tarifi farklı olan tarhanamız biraz vakit alıcı ama yemeside bir okadar keyiflidir.Bizim buralarda sıklıkla yapılan tarifimize geçelim... TARHANA Malzemeler: 2 kilo süzme yoğurt 2 kilo domates yarım kilodan biraz az yeşil biber 7-8 adet kırmızı biber 1 kilo kuru soğan 250 gr minik aci biber( isteğe bağlı) tuz bir kase eski tarhana (mayalık olarak kullanıyorum) 1 tatlı kaşığı toz maya Yapılışı: bütün sebzeleri salata yapar gibi küp şeklinde doğruyorum.Rondodan geçirmiyorum çünki çok sulandığı için unu daha fazla oluyor hemde soğan acı suyunu veriyor. doğradığımız sebzeleri elimizle iyice yumuşatıyoruz.Daha sonra yoğutla karıştırıyoruz.Eger yoğurdunuz ekşi değil ise biraz bu şekilde bekletiyoruz.Eğer ekşi ise bekletmeye gerek yok.Hemen yoğurma işlemine geçebiliriz. üzerine tuzu , eski tarhanayı, mayayı ve unu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.Unu azar azar ekleyelim çünki ham