4 Mayıs 2013 Cumartesi

KOLAY HAŞHAŞLI AÇMA TARİFİ





Çok kısa zamanda çabucak açma yapmak itermisiniz?...

KOLAY  HAŞHAŞLI AÇMA

Hamuru için:

1 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
aldığı kadar un

İçi için:

1 kase haşhaş
biraz sıvıyağ

Yapılışı:

önce sıvı malzemeleri karıştırıyoruz.Daha sonra azar azar un ilave ediyoruz .Çok yumuşak bir hamur hazırlıyoruz.Toparlamak için elimizi sıvıyağla yağlayıp unumuzu kaldırıyoruz. Hamuru biraz bekletip mayalandırıyoruz 5- 10dk yeterlidir.Yağlanmış tezgahın üzerine hamuru büyükçe bezelere ayırıyoruz.
Hamuru elimizle iyice inceltip açıyoruz.İçine yağ ile haşhaş karışımından sürüp rulo yapıyoruz.Uzun ruloyu katları açılacak şekilde tam ortasında kesiyoruz.Uzun bir rulo olmuşsa ortadan ikiye kesebilirsiniz.Ben öğle yaptım.
Daha sonra kestiğimiz hamurları kendi etrafında büküyoruz....gül şekli verir gibi sarıp yağlanmış tepsiye alıyoruz...
Tepsi mayası için mutlaka bekletiyoruz.Ne kadar derseniz tepside puf puf olana kadar.... fırına veriyoruz fırında da çok çabuk pişen bir hamurdur.Herkese afiyet olsun