Ana içeriğe atla

SICAK KUMPİR TARİFİ




SICAK  KUMPİR

Malzemeler:


5 patates
1 kase rende kaşar
1 kase doğranmış sucuk
1 kase doğranmış salam
1 kase haşlanmış mısır
1 kase haşlanmış bezelye
1 kase doğranmış kornişon turşu
1 kaşık tereyağı
tuz

Yapılışı:


Patatesleri haşlıyoruz. Sıcakken ezip içine tereyağını ilave ediyoruz salam sucuk mısır bezelyeyi koyup fırına veriyoruz 10-15 dk sonra üzerine kaşar peynirini ilave ediyoruz. Kaşarlar eridikten sonra fırından çıkarıp kornişonları ilave ediyoruz., daha sonra üzerine ketçap mayonez döküp servis ediyoruz..
Afiyet olsun...

Yorumlar

Asyadan Esintiler dedi ki…
Of of nasıl istedi canım yaa.Çook severim.ellerine sağlık,sevgiler...
Handan Çuhadar dedi ki…
teşekkürler....malzemeniz varsa hemen mutfağa şulecim afiyetle
hanife dedi ki…
Görüntü harika eline sağlık...
*mehtap dedi ki…
harika bir şey ,eline sağlık.
Unknown dedi ki…
ellerinize sağlık çok pratik
zeymurancafe dedi ki…
ellerıne sağlık canım nefıs gorunuyor cok severım
Sema'dan Lezzetler dedi ki…
Ellerine sağlık Handan hanımcım nefis olmuş banada beklerim sevgilerimle
Handan Çuhadar dedi ki…
teşekkür ederim hanife hanım bloguma hoş geldiniz...blogumda biraz sorun vardı yeni çözdüm biraz geç oldu ama kusura bakmayın iyi akşamlar...
Handan Çuhadar dedi ki…
teşekkür ederim Mehtap hanım bloguma hoş geldiniz...blogumda biraz sorun vardı yeni çözdüm biraz geç oldu ama kusura bakmayın iyi akşamlar...
Handan Çuhadar dedi ki…
teşekkür ederim Serpil hanım bloguma hoş geldiniz...blogumda biraz sorun vardı yeni çözdüm biraz geç oldu ama kusura bakmayın iyi akşamlar...
Handan Çuhadar dedi ki…
teşekkür ederim Zeymuran hanım bloguma hoş geldiniz...blogumda biraz sorun vardı yeni çözdüm biraz geç oldu ama kusura bakmayın iyi akşamlar...
Handan Çuhadar dedi ki…
teşekkürler sema hanım hemen geliyorum, güzel paylaşımlar dileğimle iyi akşamlar..

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANKARA BAZLAMASI TARİFİ

Bazlamanın en güzeli ANKARA da yapılır...bazlamayı en orjinal şekli ile yaptım.Bazlamanın hamuru asla sütle yapılmaz..Bazı arkadaşlar bloglarında bazlama tarifi yayınlamışlar ama bazlama öyle olmaz.... Bende bir Ankaralı olarak en sade, en doğal şekli ile tarifi vermeye çalışacağım... BAZLAMA NASIL YAPILIR? Malzemeler: 2 kilo un( buğday veya tambuğday unu kullanabilirsiniz veya ikisini karıştırarak da kullanabilirsiniz) 1 paket yaş maya 2 tatlı kaşığı tuz( azaltıp çoğaltabilirsiniz) 1 tatlı kaşığı toz şeker ılık su Yapılışı: hamurumuz için ,unu eleyip genişçe bir yoğurma kabına alıp ortasını açalım.Mayayı elimizle ezip unun ortasına koyalım.Mayanın üzerine toz şekeri serpelim.Biraz ılık suyu çukura ilave edelim.Tuzuda unumuzun üzerine ekleyip maya biraz kabarınca azar azar ılık su ilavesi ile yoğurmaya başlayalım.Hamurumuz kıvamı poğaça hamurundan daha yumuşak bir hamur olması gerekiyor.bazlama hamuru sert olursa bazlamalar hem güzel açılmaz hemde güzel kabarm

KOLAY KALBURA BASTI TARİFİ (margarinsiz)

En kolayından kıyır kıyır , bol cevizli nefis bir tatlı tarifi gelsin...hem de margarinsiz çok az malzemeyle... KALBURA BASTI Hamuru için: 2 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 1 çay kaşığı karbonat 4 - 4,5 su bardağı un Şerbeti için: 4 su bardağı şeker 4 su bardağı su yarım limon suyu İçi  için : 1 kase ceviz içi Yapılışı: Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. hamur malzemeleri ile çok sert olmayan bir hamur hazırlıyoruz... hanuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz... rendenin ince tarafına hamuru hafifçe bastırıp açıyoruz ve içine ceviz yerleştiriyoruz... hamuru hafifçe rulo kapatıyoruz.Alt kısmı tepsiye gelecek şekilde yerleştiriyoruz .(tepsimizi çok az yağlıyoruz) Kızgın fırında pişiriyoruz. Soğuyan şerbeti fırından çıkan kalbura bastıların ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine gezdiriyoruz.Biraz böyle beklettikten sonra tatlıları çevirerek şerbeti iyice çekmesini sağlıyoruz. Birazda bu şekilde bekletip

AMONYAKLI PASTA TARİFİ

tadına doyum olmaz nefis amonyalı pastamız ...bu sefer AMONYAKLI PASTA Hamuru için 1 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker 2 yumurta yarım paket eritilmiş margarin aldığı kadar un 1 çorba kaşığı amonyak ( aktarlardan alabilirsiniz) Kreması için: 1.buçuk litre süt 15 yemek kaşığı toz şeker 8 yemek kaşığı un 3 kaşık nişhasta 1 paket vanilya arzu ederseniz dış kısmını kremşanti ile kaplayabilirsiniz hamur malzemeleri ile ele yapışmayan bir hamur hazırlıyoruz.hamuru 6 parçaya bölüyoruz..biraz bu şekilde dinlendiriyoruz ki kolay açılabilsin açtığımız bezeyi büyükçe bir kapak yardımıyla yuvarlak kesiyoruz margarin ile yağladığımız tepsiye alıp 200 derecede fırında pişiriyoruz...çabuk piştiği için kontrolu bırakmıyoruz... bütün bezeleri bu şekilde pişirip soğumaya bırakıyoruz...artan kısımları ile 7. beze oluyor kremayı hazırlıyoruz sıcak sıcak soğuk hamurları üst üste koyup bolca krema ile ka