23 Temmuz 2013 Salı

CEVİZLİ ŞEKERPARE TATLISI TARİFİ



CEVİZLİ ŞEKERPARE TATLISI

Malzemeler:
yarım paket margarin(tereyağıda kullanabilirsiniz)
1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
1 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri
2 yumurta(birinin sarısı üzerine)
bir fiske tuz
1 çay kaşığı karbonat (daha güzel kızarması için özellikle karbonatı tercih ediyorum)
3-4 su bardağı un
iri kıyılmış ceviz(miktar size kalmış)

Üzeri için : 3 çorba kaşığı irmik

Şerbeti için: 4 bardak şeker + 5 bardak su

Yapılışı:

Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz.Şekerin üzerine kaynarsu koyarsanız şerbetiniz daha geç şekerlenecektir.Bunuda bu arada sizlerle paylaşmak isterim.Şerbetin kıvamı koyu olmalıdır.

oda sıcaklığında yumuşamış  margarini karıştırma kabına alıyoruz.Yumurtaları kırıyoruz.Birinin sarısını üzeri için ayırıyoruz.Pudra şekerini ve sıvı yağı ekleyip iyice karıştırıyoruz.Daha sonra unu, karbonatı , tuzu ekleyip hızlıca karıştırıyoruz. Enson cevizi katıp hamuru toparlıyoruz.(hamurun ununu azarazar ilave edin hamur çok sert olmasın) ceviz büyüklüğünde toplar yapıp önce yumurtaya sonra irmiğe batırıp tepsiye alıyoruz.Kızgın fırında pişiriyoruz.Fırından çıkan tatlıların üzerine soğumuş şerbeti döküyoruz.Afiyet olsun...