3 Temmuz 2013 Çarşamba

ÇITIR TAVUK BAGET TARİFİ



Bizim dünkü akşam  yemeğimiz ancak fırsat geldi.Nar gibi kızarmış çıtır çıtır bir lezzet fırında da oluyor ama az yaptığım için ben yağda kızarttım.Tabikide daha lezzetli oluyor itiraf etmeliyim...Acil durumlarda şip şak hazırlayacağınız bir menü.Suyuna çorba, butları kızart , yanına istediğiniz bir pilav ve cacıkla oldu bitti afiyet olsun...hemen tarifede geçelim..

 ÇITIR TAVUK BAGET

Malzemeler:

10 adet tavuk baget
3 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı galeta unu
tuz, karabiber
kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı;

Tavuk bagetleri yıkadıktan sonra tencereye alıyoruz.Üzerini biraz örtecek kadar su ve tuz ilave edip haşlıyoruz.Kısık ateşte haşlayalım ki etler parçalanmasın.
Çok geniş olmayan 3 tabağa unu ,galeta ununu ve yumurtaları ayrı ayrı koyalım.Her birinin içine tuz ve karabiber koyup yavaşça karıştıralım.
Soğuyan bagetleri önce una (un değmeyen yeri kalmasın)sonra yumurtaya ,sonra galeta ununa iyice bulayıp çukur bir tencerede kızartalım.Suyuna da çorba yapıp sıcak sıcak servis edelim afiyet olsun...