Ana içeriğe atla

ETLİ YAZ TÜRLÜSÜ TARİFİ



Etli Yaz Türlüsü

Malzemeler
.
Yarım kilo dana kuşbaşı et
6-7 adet taze fasulye
1 adet orta boy patlıcan
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet orta boy patates
1 orta boy kabak
4 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
3 iri diş sarımsak
3 adet orta boy domates
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı su
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağ
tuz 
isteğe göre pulbiber

Yapılışı:

patatesi, kabağı, patlıcanı soyup aynı büyüklükte iri küpler şeklinde doğrayalım.Taze fasulyeleri temizleyip iri rir doğrayalım Biberleri iri iri doğrayalım.Soğanı yemeklik keselim.
Teflon tencerenin en alt kısmına 1 soğanı alalım. Üzerine etleri serpiştirip patatesi, fasulyeyi, patlıcanı, kabağı,biberi ilave edelim.Tekrar halka kesilmiş soğanı üzerine koyup iri sarımsakları ve soyulmuş domatesleride üzerine halka doğrayıp salçalı suyun içine tuz ve sıvı yağını koyup sebzelerin üzerine dökelim.Tereyağınıda küçük parçalayıp tencereye ekleyelim.bundan sonra tencerenin ağzını açmadan çok kısık ateşe koyalım.Arada tencereyi sallayarak karıştıralım.Kaşık hiç sokmayalım.3 saatte nefis türlünüz lokum gibi pişeceklerdir karıştırmadığımız içinde sebzelerin şeklinde pek bozulma olmayacaktır.
küçük bir not daha etimiz dana eti olduğu için(kuzunun biraz kokusu olduğu için dana eti kullandım)ben limon suyu kullandım.

Limon suyu etleri yumuşatır Sert etleri bile limon suyu ilave edilerek pişirilirse hem lezzetli hem yumuşak hemde çabuk pişer ...denemeniz dileğiyle afiyet olsun...









Yorumlar

Bakır tencerem dedi ki…
handan,cım yemeğin gerçekten çok lezzetli görünüyor çokta severim,afiyetle inşllah...
Handan Çuhadar dedi ki…
teşekkür ederim dilek hanımcım sevgiler..
Harika bir türlü olmuş ellerine sağlık...
Evdekiler yemediği için pek fazla yapamıyorum:( ama misafirlerim olduğunda yapar ben de özlem gideririm:)
Handan Çuhadar dedi ki…
teşekkür ederim hoşgeldiniz...

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANKARA BAZLAMASI TARİFİ

Bazlamanın en güzeli ANKARA da yapılır...bazlamayı en orjinal şekli ile yaptım.Bazlamanın hamuru asla sütle yapılmaz..Bazı arkadaşlar bloglarında bazlama tarifi yayınlamışlar ama bazlama öyle olmaz.... Bende bir Ankaralı olarak en sade, en doğal şekli ile tarifi vermeye çalışacağım... BAZLAMA NASIL YAPILIR? Malzemeler: 2 kilo un( buğday veya tambuğday unu kullanabilirsiniz veya ikisini karıştırarak da kullanabilirsiniz) 1 paket yaş maya 2 tatlı kaşığı tuz( azaltıp çoğaltabilirsiniz) 1 tatlı kaşığı toz şeker ılık su Yapılışı: hamurumuz için ,unu eleyip genişçe bir yoğurma kabına alıp ortasını açalım.Mayayı elimizle ezip unun ortasına koyalım.Mayanın üzerine toz şekeri serpelim.Biraz ılık suyu çukura ilave edelim.Tuzuda unumuzun üzerine ekleyip maya biraz kabarınca azar azar ılık su ilavesi ile yoğurmaya başlayalım.Hamurumuz kıvamı poğaça hamurundan daha yumuşak bir hamur olması gerekiyor.bazlama hamuru sert olursa bazlamalar hem güzel açılmaz hemde güzel kabarm

KOLAY KALBURA BASTI TARİFİ (margarinsiz)

En kolayından kıyır kıyır , bol cevizli nefis bir tatlı tarifi gelsin...hem de margarinsiz çok az malzemeyle... KALBURA BASTI Hamuru için: 2 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 1 çay kaşığı karbonat 4 - 4,5 su bardağı un Şerbeti için: 4 su bardağı şeker 4 su bardağı su yarım limon suyu İçi  için : 1 kase ceviz içi Yapılışı: Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. hamur malzemeleri ile çok sert olmayan bir hamur hazırlıyoruz... hanuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz... rendenin ince tarafına hamuru hafifçe bastırıp açıyoruz ve içine ceviz yerleştiriyoruz... hamuru hafifçe rulo kapatıyoruz.Alt kısmı tepsiye gelecek şekilde yerleştiriyoruz .(tepsimizi çok az yağlıyoruz) Kızgın fırında pişiriyoruz. Soğuyan şerbeti fırından çıkan kalbura bastıların ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine gezdiriyoruz.Biraz böyle beklettikten sonra tatlıları çevirerek şerbeti iyice çekmesini sağlıyoruz. Birazda bu şekilde bekletip

TARHANA TARİFİ

Kış hazırlıkları artık başlasın .İlk olarak tarhana ile başlayalım istedim.Her yöreye göre tarifi farklı olan tarhanamız biraz vakit alıcı ama yemeside bir okadar keyiflidir.Bizim buralarda sıklıkla yapılan tarifimize geçelim... TARHANA Malzemeler: 2 kilo süzme yoğurt 2 kilo domates yarım kilodan biraz az yeşil biber 7-8 adet kırmızı biber 1 kilo kuru soğan 250 gr minik aci biber( isteğe bağlı) tuz bir kase eski tarhana (mayalık olarak kullanıyorum) 1 tatlı kaşığı toz maya Yapılışı: bütün sebzeleri salata yapar gibi küp şeklinde doğruyorum.Rondodan geçirmiyorum çünki çok sulandığı için unu daha fazla oluyor hemde soğan acı suyunu veriyor. doğradığımız sebzeleri elimizle iyice yumuşatıyoruz.Daha sonra yoğutla karıştırıyoruz.Eger yoğurdunuz ekşi değil ise biraz bu şekilde bekletiyoruz.Eğer ekşi ise bekletmeye gerek yok.Hemen yoğurma işlemine geçebiliriz. üzerine tuzu , eski tarhanayı, mayayı ve unu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.Unu azar azar ekleyelim çünki ham