29 Temmuz 2013 Pazartesi

ETLİ YAZ TÜRLÜSÜ TARİFİ



Etli Yaz Türlüsü

Malzemeler
.
Yarım kilo dana kuşbaşı et
6-7 adet taze fasulye
1 adet orta boy patlıcan
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet orta boy patates
1 orta boy kabak
4 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
3 iri diş sarımsak
3 adet orta boy domates
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı su
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağ
tuz 
isteğe göre pulbiber

Yapılışı:

patatesi, kabağı, patlıcanı soyup aynı büyüklükte iri küpler şeklinde doğrayalım.Taze fasulyeleri temizleyip iri rir doğrayalım Biberleri iri iri doğrayalım.Soğanı yemeklik keselim.
Teflon tencerenin en alt kısmına 1 soğanı alalım. Üzerine etleri serpiştirip patatesi, fasulyeyi, patlıcanı, kabağı,biberi ilave edelim.Tekrar halka kesilmiş soğanı üzerine koyup iri sarımsakları ve soyulmuş domatesleride üzerine halka doğrayıp salçalı suyun içine tuz ve sıvı yağını koyup sebzelerin üzerine dökelim.Tereyağınıda küçük parçalayıp tencereye ekleyelim.bundan sonra tencerenin ağzını açmadan çok kısık ateşe koyalım.Arada tencereyi sallayarak karıştıralım.Kaşık hiç sokmayalım.3 saatte nefis türlünüz lokum gibi pişeceklerdir karıştırmadığımız içinde sebzelerin şeklinde pek bozulma olmayacaktır.
küçük bir not daha etimiz dana eti olduğu için(kuzunun biraz kokusu olduğu için dana eti kullandım)ben limon suyu kullandım.

Limon suyu etleri yumuşatır Sert etleri bile limon suyu ilave edilerek pişirilirse hem lezzetli hem yumuşak hemde çabuk pişer ...denemeniz dileğiyle afiyet olsun...