11 Temmuz 2013 Perşembe

KÖFTELİ KEBAP TARİFİ


Artan ekmekleri ,artan pideleri herkes bir şekilde eminim ki değerlendiriyordur...Ben de kalan ekmekleri doğrayıp tavada kıtır ekmek hazırladım çorbalarım için.Kalan pidelerimi de köftelerle birleştirip iftara nefis bir kebap hazırladım umarım sizlerde yapar ve beğenerek afiyetle yersiniz...

KÖFTELİ KEBAP:

Malzemeler:

Köfte için:

Kıyma
kurusoğan
yumurta
bayat ekmek kırıntısı
sarımsak
tuz 
karabiber
pul biber
kekik

Sos İçin: 3 büyük domates, 1 kaşık salca , 3 diş sarımsak, pulbiber, kekik , 1 kaşık tereyağ

iftardan artan bayat pideler....

Bir kase çırpılmış yoğurt

3-4 adet sivri biber

Kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı:

Öncelikle köfte malzemeleri ile köfte harcımızı hazırlıyoruz.Küçük parmak köfteler yapıyoruz.

Sosumuz için 1 kaşık tereyağını kızdırıp salçayı ilave ediyoruz.Biraz çevirip rendelediğimiz domatesleri ve ezilmiş sarımsağı katıp biraz pişiriyoruz.Baharatları ilave edip çok koyu ise az su katıp açıyoruz.Bir taşım kaynatıp sosun altını kapatıyoruz.

Sıvıyağı tavaya alıp köfteleri kızartıyoruz.İçine iri doğranmış biberleri inmeye yakın atıp hafif kızartıyoruz.Pideleri ortasını açıp köftelerin üzerine kapatıyoruz ve ısınmasını sağlıyoruz.Isınan pideleri küp kesip servis tabağına alıyoruz.Üzerine biraz sos gezdiriyoruz.Köfteleri üzerine dizip tekrar sos verip biraz da yoğurt gezdirip hemen servis ediyoruz.Herkese afiyet olsun...