Ana içeriğe atla

KÖFTELİ KEBAP TARİFİ


Artan ekmekleri ,artan pideleri herkes bir şekilde eminim ki değerlendiriyordur...Ben de kalan ekmekleri doğrayıp tavada kıtır ekmek hazırladım çorbalarım için.Kalan pidelerimi de köftelerle birleştirip iftara nefis bir kebap hazırladım umarım sizlerde yapar ve beğenerek afiyetle yersiniz...

KÖFTELİ KEBAP:

Malzemeler:

Köfte için:

Kıyma
kurusoğan
yumurta
bayat ekmek kırıntısı
sarımsak
tuz 
karabiber
pul biber
kekik

Sos İçin: 3 büyük domates, 1 kaşık salca , 3 diş sarımsak, pulbiber, kekik , 1 kaşık tereyağ

iftardan artan bayat pideler....

Bir kase çırpılmış yoğurt

3-4 adet sivri biber

Kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı:

Öncelikle köfte malzemeleri ile köfte harcımızı hazırlıyoruz.Küçük parmak köfteler yapıyoruz.

Sosumuz için 1 kaşık tereyağını kızdırıp salçayı ilave ediyoruz.Biraz çevirip rendelediğimiz domatesleri ve ezilmiş sarımsağı katıp biraz pişiriyoruz.Baharatları ilave edip çok koyu ise az su katıp açıyoruz.Bir taşım kaynatıp sosun altını kapatıyoruz.

Sıvıyağı tavaya alıp köfteleri kızartıyoruz.İçine iri doğranmış biberleri inmeye yakın atıp hafif kızartıyoruz.Pideleri ortasını açıp köftelerin üzerine kapatıyoruz ve ısınmasını sağlıyoruz.Isınan pideleri küp kesip servis tabağına alıyoruz.Üzerine biraz sos gezdiriyoruz.Köfteleri üzerine dizip tekrar sos verip biraz da yoğurt gezdirip hemen servis ediyoruz.Herkese afiyet olsun...



Yorumlar

hanife dedi ki…
Eline sağlık bayat ekmek ve pideleri değerlendirmek için güzel bir tarif
Bakır tencerem dedi ki…
handan,hanım,cım şahane bir tarif çok severim bizim buralarda pek pide bulunmuyor olsa hemen yapıcam.afiyetle şifa olsun..
keyiflisofram dedi ki…
Nefis görünüyor ellerinize sağlık:))
Handan Çuhadar dedi ki…
teşekkürler Hanife Hanım...
Handan Çuhadar dedi ki…
teşekkür ederim dilek hanımcım hemen göndereyim size ...Bayat ekmeklerlede yapıyorum ekmekleri kesip kıtır ekmek yapıp onları kullanıyorum..
Handan Çuhadar dedi ki…
teşekkürler Cizel hanım...

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANKARA BAZLAMASI TARİFİ

Bazlamanın en güzeli ANKARA da yapılır...bazlamayı en orjinal şekli ile yaptım.Bazlamanın hamuru asla sütle yapılmaz..Bazı arkadaşlar bloglarında bazlama tarifi yayınlamışlar ama bazlama öyle olmaz.... Bende bir Ankaralı olarak en sade, en doğal şekli ile tarifi vermeye çalışacağım... BAZLAMA NASIL YAPILIR? Malzemeler: 2 kilo un( buğday veya tambuğday unu kullanabilirsiniz veya ikisini karıştırarak da kullanabilirsiniz) 1 paket yaş maya 2 tatlı kaşığı tuz( azaltıp çoğaltabilirsiniz) 1 tatlı kaşığı toz şeker ılık su Yapılışı: hamurumuz için ,unu eleyip genişçe bir yoğurma kabına alıp ortasını açalım.Mayayı elimizle ezip unun ortasına koyalım.Mayanın üzerine toz şekeri serpelim.Biraz ılık suyu çukura ilave edelim.Tuzuda unumuzun üzerine ekleyip maya biraz kabarınca azar azar ılık su ilavesi ile yoğurmaya başlayalım.Hamurumuz kıvamı poğaça hamurundan daha yumuşak bir hamur olması gerekiyor.bazlama hamuru sert olursa bazlamalar hem güzel açılmaz hemde güzel kabarm

KOLAY KALBURA BASTI TARİFİ (margarinsiz)

En kolayından kıyır kıyır , bol cevizli nefis bir tatlı tarifi gelsin...hem de margarinsiz çok az malzemeyle... KALBURA BASTI Hamuru için: 2 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 1 çay kaşığı karbonat 4 - 4,5 su bardağı un Şerbeti için: 4 su bardağı şeker 4 su bardağı su yarım limon suyu İçi  için : 1 kase ceviz içi Yapılışı: Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. hamur malzemeleri ile çok sert olmayan bir hamur hazırlıyoruz... hanuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz... rendenin ince tarafına hamuru hafifçe bastırıp açıyoruz ve içine ceviz yerleştiriyoruz... hamuru hafifçe rulo kapatıyoruz.Alt kısmı tepsiye gelecek şekilde yerleştiriyoruz .(tepsimizi çok az yağlıyoruz) Kızgın fırında pişiriyoruz. Soğuyan şerbeti fırından çıkan kalbura bastıların ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine gezdiriyoruz.Biraz böyle beklettikten sonra tatlıları çevirerek şerbeti iyice çekmesini sağlıyoruz. Birazda bu şekilde bekletip

TARHANA TARİFİ

Kış hazırlıkları artık başlasın .İlk olarak tarhana ile başlayalım istedim.Her yöreye göre tarifi farklı olan tarhanamız biraz vakit alıcı ama yemeside bir okadar keyiflidir.Bizim buralarda sıklıkla yapılan tarifimize geçelim... TARHANA Malzemeler: 2 kilo süzme yoğurt 2 kilo domates yarım kilodan biraz az yeşil biber 7-8 adet kırmızı biber 1 kilo kuru soğan 250 gr minik aci biber( isteğe bağlı) tuz bir kase eski tarhana (mayalık olarak kullanıyorum) 1 tatlı kaşığı toz maya Yapılışı: bütün sebzeleri salata yapar gibi küp şeklinde doğruyorum.Rondodan geçirmiyorum çünki çok sulandığı için unu daha fazla oluyor hemde soğan acı suyunu veriyor. doğradığımız sebzeleri elimizle iyice yumuşatıyoruz.Daha sonra yoğutla karıştırıyoruz.Eger yoğurdunuz ekşi değil ise biraz bu şekilde bekletiyoruz.Eğer ekşi ise bekletmeye gerek yok.Hemen yoğurma işlemine geçebiliriz. üzerine tuzu , eski tarhanayı, mayayı ve unu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.Unu azar azar ekleyelim çünki ham