Ana içeriğe atla

KOLAY GAZETE BAKLAVASI TARİFİ



şimdiden bayram için tatlı alternatiflerini sunalım...hem iftara yapın hoşunuza giderse bayrama misafirlerinize yaparsınız.Normal baklava gibi asla ağır değil yapımı çok kolay enfes bir tatlı ...

Kolay Gazete Baklavası:




Malzeme Listesi:
Hamuru için:
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1 tatlı kaşığı sirke
yarım tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

İçi İçin :
1 su bardağı ceviz

Üzerine dökmek için:
2 su bardağı sıvı yağ

Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su

Açmak için:
Nişasta


Hazırlanışı: Öncelikle sıvı olan malzemeleri elimizle iyice karıştırıyoruz. (süt, sıvıyağ, yumurta, sirke) Daha sonra un,tuz ve kabartma tozunuda ekleyip yumuşak bir hamur hazırlıyoruz.


Hamuru 20 bezeye ayırıp 20dk dinlendiriyoruz.hamurumuzun içinde kabartma tozu olduğu için zaten kağıt gibi açılmıyor o yüzden işe hamur açamam korkusuyla başlamayalım.İlk bezemizi alalım,un döküp açabildiğimiz kadar inceltelim açtıktan sonra bolca nişhasta serpelim.Yufkayı oklavaya sarıp hafif büzdürelim.gazete kağıdının üzerine resimdeki gibi açalım.Biz diğer hamuru açarken o biraz beklesin üzerine bol ceviz serpip gazeteyi kaldırarak katlanmasını sağlayalım.Şekli hiç bozmadan tepsiye alalım.
Tepsimiz dolduktan sonra baklava şeklinde keselim.





2 su bardağı sıvı yağı kızdırıp tepsideki şekil verdiğimiz hamurların üzerine döküyoruz, kızgın fırında pişiriyoruz. Tatlı soğuduktan sonra soğuk şerbetle buluşturuyoruz....






Afiyet Olsun

Yorumlar

susamcorekotuFeriha dedi ki…
çok nefis bir görüntü,eline sağlık
Handan Çuhadar dedi ki…
teşekkür ederim... hoşgeldiniz bloguma...
ayşe dedi ki…
Bu tatlıyı yapmak için gazete KULLANMAYINIZ.Üzerindeki boyalar(mürekkebi) zararlıdır.Temiz bir mutfak bezi kullanınız.
Handan Çuhadar dedi ki…
evet haklısınız isim gazete baklavası olduğu için o şekil gösterdim ama tabiki de temiz bir örtü üzerinde veya yağlı kağıt üzerinde de aynı sonuca ulaşabiliriz....
birgulunlezzetleri dedi ki…
Olmaz böyle şey diyorum. Diyetteyim 1 dilim yanlızca. Denir.
Dayanılmaz 3 dilimde yenir bence.
Ellerinize sağlık.

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANKARA BAZLAMASI TARİFİ

Bazlamanın en güzeli ANKARA da yapılır...bazlamayı en orjinal şekli ile yaptım.Bazlamanın hamuru asla sütle yapılmaz..Bazı arkadaşlar bloglarında bazlama tarifi yayınlamışlar ama bazlama öyle olmaz.... Bende bir Ankaralı olarak en sade, en doğal şekli ile tarifi vermeye çalışacağım... BAZLAMA NASIL YAPILIR? Malzemeler: 2 kilo un( buğday veya tambuğday unu kullanabilirsiniz veya ikisini karıştırarak da kullanabilirsiniz) 1 paket yaş maya 2 tatlı kaşığı tuz( azaltıp çoğaltabilirsiniz) 1 tatlı kaşığı toz şeker ılık su Yapılışı: hamurumuz için ,unu eleyip genişçe bir yoğurma kabına alıp ortasını açalım.Mayayı elimizle ezip unun ortasına koyalım.Mayanın üzerine toz şekeri serpelim.Biraz ılık suyu çukura ilave edelim.Tuzuda unumuzun üzerine ekleyip maya biraz kabarınca azar azar ılık su ilavesi ile yoğurmaya başlayalım.Hamurumuz kıvamı poğaça hamurundan daha yumuşak bir hamur olması gerekiyor.bazlama hamuru sert olursa bazlamalar hem güzel açılmaz hemde güzel kabarm

KOLAY KALBURA BASTI TARİFİ (margarinsiz)

En kolayından kıyır kıyır , bol cevizli nefis bir tatlı tarifi gelsin...hem de margarinsiz çok az malzemeyle... KALBURA BASTI Hamuru için: 2 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 1 çay kaşığı karbonat 4 - 4,5 su bardağı un Şerbeti için: 4 su bardağı şeker 4 su bardağı su yarım limon suyu İçi  için : 1 kase ceviz içi Yapılışı: Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. hamur malzemeleri ile çok sert olmayan bir hamur hazırlıyoruz... hanuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz... rendenin ince tarafına hamuru hafifçe bastırıp açıyoruz ve içine ceviz yerleştiriyoruz... hamuru hafifçe rulo kapatıyoruz.Alt kısmı tepsiye gelecek şekilde yerleştiriyoruz .(tepsimizi çok az yağlıyoruz) Kızgın fırında pişiriyoruz. Soğuyan şerbeti fırından çıkan kalbura bastıların ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine gezdiriyoruz.Biraz böyle beklettikten sonra tatlıları çevirerek şerbeti iyice çekmesini sağlıyoruz. Birazda bu şekilde bekletip

TARHANA TARİFİ

Kış hazırlıkları artık başlasın .İlk olarak tarhana ile başlayalım istedim.Her yöreye göre tarifi farklı olan tarhanamız biraz vakit alıcı ama yemeside bir okadar keyiflidir.Bizim buralarda sıklıkla yapılan tarifimize geçelim... TARHANA Malzemeler: 2 kilo süzme yoğurt 2 kilo domates yarım kilodan biraz az yeşil biber 7-8 adet kırmızı biber 1 kilo kuru soğan 250 gr minik aci biber( isteğe bağlı) tuz bir kase eski tarhana (mayalık olarak kullanıyorum) 1 tatlı kaşığı toz maya Yapılışı: bütün sebzeleri salata yapar gibi küp şeklinde doğruyorum.Rondodan geçirmiyorum çünki çok sulandığı için unu daha fazla oluyor hemde soğan acı suyunu veriyor. doğradığımız sebzeleri elimizle iyice yumuşatıyoruz.Daha sonra yoğutla karıştırıyoruz.Eger yoğurdunuz ekşi değil ise biraz bu şekilde bekletiyoruz.Eğer ekşi ise bekletmeye gerek yok.Hemen yoğurma işlemine geçebiliriz. üzerine tuzu , eski tarhanayı, mayayı ve unu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.Unu azar azar ekleyelim çünki ham