şimdiden bayram için tatlı alternatiflerini sunalım...hem iftara yapın hoşunuza giderse bayrama misafirlerinize yaparsınız.Normal baklava gibi asla ağır değil yapımı çok kolay enfes bir tatlı ...
Kolay Gazete Baklavası:
Malzeme Listesi:
Hamuru için:
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1 tatlı kaşığı sirke
yarım tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçi İçin :
1 su bardağı ceviz
Üzerine dökmek için:
2 su bardağı sıvı yağ
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Açmak için:
Nişasta
Hazırlanışı: Öncelikle sıvı olan malzemeleri elimizle iyice karıştırıyoruz. (süt, sıvıyağ, yumurta, sirke) Daha sonra un,tuz ve kabartma tozunuda ekleyip yumuşak bir hamur hazırlıyoruz.
Hamuru 20 bezeye ayırıp 20dk dinlendiriyoruz.hamurumuzun içinde kabartma tozu olduğu için zaten kağıt gibi açılmıyor o yüzden işe hamur açamam korkusuyla başlamayalım.İlk bezemizi alalım,un döküp açabildiğimiz kadar inceltelim açtıktan sonra bolca nişhasta serpelim.Yufkayı oklavaya sarıp hafif büzdürelim.gazete kağıdının üzerine resimdeki gibi açalım.Biz diğer hamuru açarken o biraz beklesin üzerine bol ceviz serpip gazeteyi kaldırarak katlanmasını sağlayalım.Şekli hiç bozmadan tepsiye alalım.
Tepsimiz dolduktan sonra baklava şeklinde keselim.
2 su bardağı sıvı yağı kızdırıp tepsideki şekil verdiğimiz hamurların üzerine döküyoruz, kızgın fırında pişiriyoruz. Tatlı soğuduktan sonra soğuk şerbetle buluşturuyoruz....
Afiyet Olsun
Tepsimiz dolduktan sonra baklava şeklinde keselim.
2 su bardağı sıvı yağı kızdırıp tepsideki şekil verdiğimiz hamurların üzerine döküyoruz, kızgın fırında pişiriyoruz. Tatlı soğuduktan sonra soğuk şerbetle buluşturuyoruz....
Afiyet Olsun
Yorumlar
Dayanılmaz 3 dilimde yenir bence.
Ellerinize sağlık.