21 Temmuz 2013 Pazar

MANTI TARİFİ


MANTI:

Hamuru için Malzemeler:

2 su bardağı un
1 yumurta
2 çay kaşığı tuz
su

İçi için malzemeler::

250gr kıyma
1 baş kuru soğan
maydanoz
karabiber
tuz

Sos için : 2 çorba kaşığı tereyağ. kuru nane, pul biber

Üzeri için : sarımsaklı yoğurt

Yapılışı:
unu geniş bir kaba alıyoruz. unun ortasını açıp yumurtayı kırıyoruz.Tuzunu ilave edip birazda su ilavesi ile katı bir hamur hazırlıyoruz. Mantının hamuru ne kadar katı olursa okadar güzel olur .Suya girince erimez. Hamuru 2 bezeye ayırıyoruz.
Hamur dinlenirken içini hazırlıyoruz.Kıymanın üzerine soğanı rendeleyip, maydanozu ince kıyıyoruz.Baharatını ilave edip.Elimizle iyice karıştırıyoruz.

Bekleyen bezelerimiz kolayca açılacaktır.Çok ince olmayacak şekilde açıp içini doldurup karşılıklı köşeler üst üste gelecek şekilde kapatıp unlanmış tepsiye alıyoruz.

2 su bardağı suyu tencereye alıp su kaynayınca mantıları ekliyoruz.Pişdikten sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağ ile servis ediyoruz...Afiyet olsun ....