2 Temmuz 2013 Salı

Peynirli Fırın Makarna Tarifi



Bu sıcaklarda buz gibi bir ayranla iyi gidecek börek tadında leziz fırın makarna...herzamanki gibi çok basit ama süper bir lezzet...
FIRIN MAKARNA

Malzemeler:
1 paket yassı uzun makarna
1 kase beyaz peynir

Beşamel sos için:

1 su bardağı süt
2 yumurta
1 çorba kaşığı tepeleme un
1 kase rende kaşar
tuz,
isteğe göre tereyağ-sıvıyağ karışımı
(ben öyle kullanıyorum)

Yapılışı:

Makarnaları makarnanın cinsine göre normal tuzlu suda haşlıyoruz.Daha sonra ben tereyağı kullanıyorum ama istediğiniz bir yağla makarnayı yağlıyoruz.

Sos için:

biraz yağda unu çeviriyoruz.Sütünü ilave edip iyice karıştırıyoruz.Biraz tuz ekleyip soğutuyoruz. İçine yumurtaları da kırıp karıştırıyoruz.Karıştırdıkça sos akıcı bir kıvam alacaktır.

haşlayıp yağladığımız makarnaların içine beyaz peyniri veya isteğe göre değişik peynirde olur, katıp makarnayı tepsiye döküyoruz çok kalın, ve çok ince olmamalıdır tepsinizi onagöre seçebilirsiniz.Sosu ben içine koymuyorum sadece makarnanın üzerine döküyorum.Makarnalar açıkta kalmayacak şekilde heryerine sosu gezdirelim.Fırında üzeri pembeleşince kaşarları ilave edip kızarınca alalım soğuyunca servis edelim.Afiyet olsun...