22 Temmuz 2013 Pazartesi

SAFRANLI PİLAV TARİFİ



Diyişik pilav yapmak isteyenler buyrun safranlı pilavımıza.....

Safranlı Pilav:

Malzemeler:

1.5 su bardağı pirinç
3 su bardağı su( arzuya göre et suyu kullanabilirsiniz)
1 kaşık tereyağ
2 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz
bir tutam safran

Yapılışı:

öncelikle safranı bir bardağın içine sıcak su ile ıslatıyoruz.Rengi çıkarken biz pilavı yapıyoruz.Tereyağ ve sıvıyağ karışımında önceden ılık suda beklettiğimiz pirinci kavuruyoruz.Bire birbuçuk suyu ilave ediyoruz.Bu ölçünün içine safranlı suyuda ekliyoruz.Pilavımız demlendikten sonra servise hazırdır.Afiyet olsun...

Yalnız bir not düşmeden geçemeyeceğim.Safran normal pilavın tadını asla değiştirmez.Sadece hoş bir renk verir.Ha bu arada safran biraz pahalı olduğu için aynı rengi zerdeçal kullanarakda verebilirsiniz.Aynı sonuca ulaşırsınız bilginize....