3 Temmuz 2013 Çarşamba

ŞEHRİYELİ TAVUK SUYU ÇORBA TARİFİ


Hemen kalan tavuk suyunada bir çorba yapalım....

ŞEHRİYELİ TAVUK SUYU ÇORBA:

Malzemeler:

5 bardak tavuk suyu
2 tepeleme çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı şehriye
1 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı sıvı yağ
pul biber ,tuz

Yapılışı:

2 kaşık sıvı yağda 2 kaşık unu biraz kavuruyoruz.Tavuk suyunu süzerek içine boşaltıyoruz, şehriyeyide katıp karıştırarak pişiriyoruz.İçine didiklenmiş tavuk etlerini ilave ediyoruz (göğüs kısmını koyuyorum daha beyaz olduğu için) Suyu tuzlu olacağından tuzunu kendiniz ayarlayabilirsiniz.Üzerine kızdırılmış biberli tereyağı gezdirip limonla servis ediyoruz..

Tavuk Suyu için:

1 tane bütün tavuk veya parça tavuk etide kullanabilirsiniz.Etleri tencereye alıyoruz üzerini geçecek kadar su ekliyoruz.İçine 1 bütün kurusoğan ,1 havuç ve tuzunuda ekleyip kaynadıktan sonra kısık ateşe alıp tavuğun yağı suyuna geçene kadar pişiriyoruz..