EV YAPIMI DOĞAL YOĞURDUMUZ.....
Malzemeler:
5 kilo süt
5 çorba kaşığı yoğurt
Yapılışı:
Sütümüzü iyice kaynatıyoruz.Kaynamaya başlayınca altını kısıp biraz daha kaynatalım ki sütümüz iyice koyulaşsın.Sofra bezini katlayıp güvecin altına serelim, güvecin içine sütü boşaltalım ve güveci kendi halinde ılımaya bırakalım.Sütümüz sıcağa yakın ılık olduğunda (küçük parmağımızla kontrol edelim)5 dolu olmayan çorba kaşığı yoğurdu iyice çırpıp içine ılıyan sütten katıp pürüzsüz bir kıvam alınca güveçdeki sütün kenarından içine koyup kenarından karıştırıp ağzını kapatalım.Üzerini 2 tane sofra bezi örtelim.
2 saat sonra yavaşça açıp üzeri sulanmaya başlayınca üzerini açıyoruz.olduğu yerde yarım saat kendi halinde soğutup buzdolabına kaldırıyoruz.2 gün hiç kullanmıyoruz,çünki taze yoğurt beklemeden kullanılırsa çabuk sulanır.
Sütümüzü iyice kaynatıyoruz.Kaynamaya başlayınca altını kısıp biraz daha kaynatalım ki sütümüz iyice koyulaşsın.Sofra bezini katlayıp güvecin altına serelim, güvecin içine sütü boşaltalım ve güveci kendi halinde ılımaya bırakalım.Sütümüz sıcağa yakın ılık olduğunda (küçük parmağımızla kontrol edelim)5 dolu olmayan çorba kaşığı yoğurdu iyice çırpıp içine ılıyan sütten katıp pürüzsüz bir kıvam alınca güveçdeki sütün kenarından içine koyup kenarından karıştırıp ağzını kapatalım.Üzerini 2 tane sofra bezi örtelim.
2 saat sonra yavaşça açıp üzeri sulanmaya başlayınca üzerini açıyoruz.olduğu yerde yarım saat kendi halinde soğutup buzdolabına kaldırıyoruz.2 gün hiç kullanmıyoruz,çünki taze yoğurt beklemeden kullanılırsa çabuk sulanır.
Yorumlar