KELEBEK YAŞ PASTA
Malzemeler:
1 tane hazır pandispanya
1 paket krem şanti
1 paket böğürtlenli hazır sos
1 paket muzlu puding
1 tane muz
1 litre süt
süslemek için renkli mısır patlağı
Yapılışı:
pandispanyayı ortadan ikiye kesiyoruz.kesilen kısmı dışa gelecek şekilde yerleştiriyoruz.dışa gelen kısımların orta kısmından küçük üçgenler çıkarıyoruz ve kelebek şeklini veriyoruz.üst kısmını kenara alıp keki süt ile hafifçe ıslatıyoruz.pudingi tarife göre hazırlayıp kekin kremasını sürüyoruz.zerine muz dilimleri yerleştiriyoruz
Diğer parçayı üzerine kapatıp hazırladığımız kremşanti ile üzerini kaplıyoruz.şekildeki gibi kelebeğin kenar kısımında havuz şekli oluşturup içine hazır sos ile kaplıyoruz.Pirinç patlakları ile süsleyip 1-2 saat bekletip servis ediyoruz.
Yorumlar