Bugün bizim pilav günümüz...
Ankara'nın NOHUTLU DÜĞÜN PİLAVI
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çorba kaşığı tereyağ
yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
yarım kilo dana kuşbaşı et
Yapılışı:
Pirinçleri yarım saat önceden ılık su ile ıslatıyoruz.Etleri düdüklü tencerede kendi suyunda yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
Tencereye sıvı yağ ve tere yağını alıp kızdırıyoruz. Piriçleri atıp biraz kavuruyoruz. Nohutu ilave edip 3 bardak sıcak su ekliyoruz.Pilavın rengi değişmesin diyorsanız etleri pilavınız piştikten sonra ilave edebilirsiniz.Ama suyu ile beraber pişerken eklerseniz pilavınız daha lezzetli olur.Pilav demlendikten sonra tere yağını tavada kızdırıp pilavımızın üzerine ekliyoruz. Hafif karıştırıp tepsiye alıyoruz.Yanında köy yufkası ve ayranla afiyetle yiyoruz.....
Yorumlar