Ana içeriğe atla

SAFRANLI ALİPAŞA PİLAVI TARİFİ


SAFRANLI ALİPAŞA PİLAVI

Malzemeler:

2 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı tereyağı
1 küçük çay bardağı sıvıyağ
tuz
biraz toz safran

Köfte için malzemeler:

yarım kilo kıyma
1 kuru soğan
1 yumurta
galeta unu
tuz,karabiber
kekik
köfteleri bulamak için un
köfteleri kızartmak için sıvıyağ

Sos için:

1 tane iri domates
1 kaşık salça


Yapılışı:

Pirinci ılık su ile ıslatıp yarım saat dinlendiriyoruz. Sıvı yağ ve tereyağ karışımını tencereye alıyoruz.Pirinci iyice yıkayıp süzüyoruz.Isınmış yağın içinde pirinçleri biraz kavurup  3 bardak sıcak su ekliyoruz.Tuzunu ve toz safranı da hafifçe serpip pişirmeye bırakıyoruz.( pirincinizin özelliğine göre su miktarını arttırabilirsiniz)

Köfteler için tüm malzemeleri karıştırıp normal hazırlıyoruz.Misket köfteler yapıp unun içerisine atıp iyice sallayarak una buluyoruz.Tavada sıvı yağı kızdırıp unlanmış köfteleri sallayarak kızartıyoruz.Havlu üzerine çıkartıp kalan yağı biraz alıp aynı tavada sosunu hazırlıyoruz.Salçayı kavuruyoruz.Üzerine rendelenmiş domatesi ekliyoruz biraz çevirip 1 çay bardağı su ilave ediyoruz. Bir taşım kaynatıp kapatıyoruz.Ben hepsini bir seferde hazırladım ama siz tek kişilik küçük kaselerde hazırlayıp servis edebilirsiniz...Kolay gelsin afiyet olsun....

Yorumlar

Bakır tencerem dedi ki…
handancım safran hiç kullanmadım tadını bilmem ama pilavın enfes görünüyor..afiyetle
Handan Çuhadar dedi ki…
teşekkür ederim...safran sadece görüntü amaçlı tadında pekbir değişiklik olmuyor ama çok faydası olduğunu biliyorum sevgiler....
TuruncuTatlar dedi ki…
eline sağlık canım çok güzel görünüyor seni takibe aldımtatlım bende beklerim sevgiler..
Handan Çuhadar dedi ki…
teşekkür ederim...ben hala sizi nasıl takibe almamışım özür dilerm...

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANKARA BAZLAMASI TARİFİ

Bazlamanın en güzeli ANKARA da yapılır...bazlamayı en orjinal şekli ile yaptım.Bazlamanın hamuru asla sütle yapılmaz..Bazı arkadaşlar bloglarında bazlama tarifi yayınlamışlar ama bazlama öyle olmaz.... Bende bir Ankaralı olarak en sade, en doğal şekli ile tarifi vermeye çalışacağım... BAZLAMA NASIL YAPILIR? Malzemeler: 2 kilo un( buğday veya tambuğday unu kullanabilirsiniz veya ikisini karıştırarak da kullanabilirsiniz) 1 paket yaş maya 2 tatlı kaşığı tuz( azaltıp çoğaltabilirsiniz) 1 tatlı kaşığı toz şeker ılık su Yapılışı: hamurumuz için ,unu eleyip genişçe bir yoğurma kabına alıp ortasını açalım.Mayayı elimizle ezip unun ortasına koyalım.Mayanın üzerine toz şekeri serpelim.Biraz ılık suyu çukura ilave edelim.Tuzuda unumuzun üzerine ekleyip maya biraz kabarınca azar azar ılık su ilavesi ile yoğurmaya başlayalım.Hamurumuz kıvamı poğaça hamurundan daha yumuşak bir hamur olması gerekiyor.bazlama hamuru sert olursa bazlamalar hem güzel açılmaz hemde güzel kabarm

KOLAY KALBURA BASTI TARİFİ (margarinsiz)

En kolayından kıyır kıyır , bol cevizli nefis bir tatlı tarifi gelsin...hem de margarinsiz çok az malzemeyle... KALBURA BASTI Hamuru için: 2 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 1 çay kaşığı karbonat 4 - 4,5 su bardağı un Şerbeti için: 4 su bardağı şeker 4 su bardağı su yarım limon suyu İçi  için : 1 kase ceviz içi Yapılışı: Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. hamur malzemeleri ile çok sert olmayan bir hamur hazırlıyoruz... hanuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz... rendenin ince tarafına hamuru hafifçe bastırıp açıyoruz ve içine ceviz yerleştiriyoruz... hamuru hafifçe rulo kapatıyoruz.Alt kısmı tepsiye gelecek şekilde yerleştiriyoruz .(tepsimizi çok az yağlıyoruz) Kızgın fırında pişiriyoruz. Soğuyan şerbeti fırından çıkan kalbura bastıların ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine gezdiriyoruz.Biraz böyle beklettikten sonra tatlıları çevirerek şerbeti iyice çekmesini sağlıyoruz. Birazda bu şekilde bekletip

TARHANA TARİFİ

Kış hazırlıkları artık başlasın .İlk olarak tarhana ile başlayalım istedim.Her yöreye göre tarifi farklı olan tarhanamız biraz vakit alıcı ama yemeside bir okadar keyiflidir.Bizim buralarda sıklıkla yapılan tarifimize geçelim... TARHANA Malzemeler: 2 kilo süzme yoğurt 2 kilo domates yarım kilodan biraz az yeşil biber 7-8 adet kırmızı biber 1 kilo kuru soğan 250 gr minik aci biber( isteğe bağlı) tuz bir kase eski tarhana (mayalık olarak kullanıyorum) 1 tatlı kaşığı toz maya Yapılışı: bütün sebzeleri salata yapar gibi küp şeklinde doğruyorum.Rondodan geçirmiyorum çünki çok sulandığı için unu daha fazla oluyor hemde soğan acı suyunu veriyor. doğradığımız sebzeleri elimizle iyice yumuşatıyoruz.Daha sonra yoğutla karıştırıyoruz.Eger yoğurdunuz ekşi değil ise biraz bu şekilde bekletiyoruz.Eğer ekşi ise bekletmeye gerek yok.Hemen yoğurma işlemine geçebiliriz. üzerine tuzu , eski tarhanayı, mayayı ve unu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.Unu azar azar ekleyelim çünki ham