dolmalık biberleri güzelce temizleyip iyice yıkıyoruz ve kurması için bekletiyoruz
tencereye biraz sıvıyağ koyup tencerenin kapağını kapatarak sallayarak biraz kavuruyoruz
soğuttuktan sonra poşetliyoruz...
ve dondurucuya kaldırıyoruz..hem biberlerimiz az yer kaplıyor hem de daha lezzetli oluyor ....
tencereye biraz sıvıyağ koyup tencerenin kapağını kapatarak sallayarak biraz kavuruyoruz
soğuttuktan sonra poşetliyoruz...
ve dondurucuya kaldırıyoruz..hem biberlerimiz az yer kaplıyor hem de daha lezzetli oluyor ....
Ellerine sağlık, çok güzel fikir..
YanıtlaSilBenim merak ettiğim kışın buzluktan çıkarınca sorun oluyor mu ? yani sulanıp tadını bozuyor mu?
BENDE BİBERLERİ HAŞLIYORUM BÖYLECE DAHA AZ ZAHMETLİ VE AZ YAGLI OLUYOR.
Silteşekkürler beğendiğinize sevindim...buzluktan çıkarınca sulanmıyor ve çok lezzetli oluyor .Tamamen yağda kızartmıyorum az yağda teflon tencerede kavuruyorum.Haşlamayı hiç denemedim denediğimde fikirlerimi paylaşırım...
Sil