Donducuda dolmalık biber tarifi

 dolmalık biberleri güzelce temizleyip iyice yıkıyoruz ve kurması için bekletiyoruz

 tencereye biraz sıvıyağ koyup  tencerenin kapağını kapatarak sallayarak biraz kavuruyoruz

 soğuttuktan sonra poşetliyoruz...

ve dondurucuya kaldırıyoruz..hem biberlerimiz az yer kaplıyor hem de daha lezzetli oluyor ....

Yorumlar

  1. Ellerine sağlık, çok güzel fikir..
    Benim merak ettiğim kışın buzluktan çıkarınca sorun oluyor mu ? yani sulanıp tadını bozuyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BENDE BİBERLERİ HAŞLIYORUM BÖYLECE DAHA AZ ZAHMETLİ VE AZ YAGLI OLUYOR.



      Sil
    2. teşekkürler beğendiğinize sevindim...buzluktan çıkarınca sulanmıyor ve çok lezzetli oluyor .Tamamen yağda kızartmıyorum az yağda teflon tencerede kavuruyorum.Haşlamayı hiç denemedim denediğimde fikirlerimi paylaşırım...

      Sil

Yorum Gönder