Taze fasulyeleri temizleyip fasulyenin cinsine göre kesiyoruz....ben ortadan ikiye ayırıp kestim...
5 kilo fasulye için 3kilo domatesi rendeleyip ocağa alıyoruz. rengi sararınca altını kapatıyoruz.(çok kavurmuyoruz)
soğuduktan sonra poşetleyip dondurucuya kaldırıyoruz. Pişireceğimiz zamanda yağını soğanını salçasını iyice kavurup fasulyeyi buzluktan çıkarıp içine bırakıyoruz.Altını kısıp ağır ateşte kavuruyoruz.Zaten buzu çözene kadar fasulye pişmiş oluyor.istenirse az da su ilavesi edebilirsiniz afiyetle....
5 kilo fasulye için 3kilo domatesi rendeleyip ocağa alıyoruz. rengi sararınca altını kapatıyoruz.(çok kavurmuyoruz)
soğuduktan sonra poşetleyip dondurucuya kaldırıyoruz. Pişireceğimiz zamanda yağını soğanını salçasını iyice kavurup fasulyeyi buzluktan çıkarıp içine bırakıyoruz.Altını kısıp ağır ateşte kavuruyoruz.Zaten buzu çözene kadar fasulye pişmiş oluyor.istenirse az da su ilavesi edebilirsiniz afiyetle....
Yorumlar