2 Eylül 2013 Pazartesi

EV YAPIMI ERİŞTE TARİFİ




15 adet yumurtayı bir karıştırma kabına kırıyoruz.Çay bardağı ile 15 bardak su ilave ediyoruz.İsteğinize göre yaklaşık3 çorba kaşığı tuz ve yaklaşık 30 çorba kaşığı unu yavaş yavaş ilave edip katı bir hamur hazırlıyoruz.Hamurdan yaklaşık 20 beze oluyor.Bezelere ayırıp çok ince olmayacak şekilde açıyoruz.Açılan yufkaları çok az pişmeyecek şekilde saçta arkalı önlü çevirip alıyoruz ve kurumaması için hafif soğutup üst üste diziyoruz.3 yufkayı alıp üst üste koyup kıymak için şeritler halinde kesiyoruz.Kesilen erişteleri temiz bir bez üzerinde sonra kullanmak üzere kurutuyoruz.Taze taze pişirmey ide unutmuyoruz....tereyağlı domates soslu leziz makarnamız hazır afiyet olsun...