15 adet yumurtayı bir karıştırma kabına kırıyoruz.Çay bardağı ile 15 bardak su ilave ediyoruz.İsteğinize göre yaklaşık3 çorba kaşığı tuz ve yaklaşık 30 çorba kaşığı unu yavaş yavaş ilave edip katı bir hamur hazırlıyoruz.Hamurdan yaklaşık 20 beze oluyor.Bezelere ayırıp çok ince olmayacak şekilde açıyoruz.Açılan yufkaları çok az pişmeyecek şekilde saçta arkalı önlü çevirip alıyoruz ve kurumaması için hafif soğutup üst üste diziyoruz.3 yufkayı alıp üst üste koyup kıymak için şeritler halinde kesiyoruz.Kesilen erişteleri temiz bir bez üzerinde sonra kullanmak üzere kurutuyoruz.Taze taze pişirmey ide unutmuyoruz....tereyağlı domates soslu leziz makarnamız hazır afiyet olsun...
Bazlamanın en güzeli ANKARA da yapılır...bazlamayı en orjinal şekli ile yaptım.Bazlamanın hamuru asla sütle yapılmaz..Bazı arkadaşlar bloglarında bazlama tarifi yayınlamışlar ama bazlama öyle olmaz.... Bende bir Ankaralı olarak en sade, en doğal şekli ile tarifi vermeye çalışacağım... BAZLAMA NASIL YAPILIR? Malzemeler: 2 kilo un( buğday veya tambuğday unu kullanabilirsiniz veya ikisini karıştırarak da kullanabilirsiniz) 1 paket yaş maya 2 tatlı kaşığı tuz( azaltıp çoğaltabilirsiniz) 1 tatlı kaşığı toz şeker ılık su Yapılışı: hamurumuz için ,unu eleyip genişçe bir yoğurma kabına alıp ortasını açalım.Mayayı elimizle ezip unun ortasına koyalım.Mayanın üzerine toz şekeri serpelim.Biraz ılık suyu çukura ilave edelim.Tuzuda unumuzun üzerine ekleyip maya biraz kabarınca azar azar ılık su ilavesi ile yoğurmaya başlayalım.Hamurumuz kıvamı poğaça hamurundan daha yumuşak bir hamur olması gerekiyor.bazlama hamuru sert olursa bazlamalar hem güzel açılmaz hemde güzel kabarm
Yorumlar
Ellerine sağlık, afiyetle yiyesiniz İnşallah..