GÜL BÖREĞİ
Malzemeler:
5 adet yufka
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta
3 çorba kaşığı dolu dolu yoğurt
İçi için: peynir (bu böreğin içine istediğiniz bir harç da kullanabilirsiniz)
Yapılışı:
Yufkaları tek tek alıyoruz ve sıvı yağla her yerini hafif yağlıyoruz.yufkayı dörde kesiyoruz.Herbir parçayı gevşek olarak sarıp, içine harç koyup ge gül şeklinde sarıyoruz.Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz.Daha sonra sıvıyağ, yumurta ve yoğurdu iyice çırpıyoruz ve tepsideki gül böreklerinin üzerine bolca 1 çorba kaşığı döküyoruz.Bu sosu börekler içine alacaktır.Üzerine çörek otu döküp fırına veriyoruz.Afiyet olsun...
Yorumlar