KÖZLENMİŞ BİBER TURŞUSU:
Malzemeler:
3 kilo kırmızı salçalık biber
2 kilo yeşil iri biber
2 baş sarımsak
1 kilo acı küçük top biber
1 su bardağı sıvıyağ
yarım kilo üzüm sirkesi
istediğiniz kadar tuz
Yapılışı:
İri kırmızı ve yeşil biberleri yağlı kağıt serdiğimiz tepside fırında közlüyoruz.Közlenmiş biberlerin kabuklarını soyuyoruz, içlerindeki tohumları çıkartıyoruz.Bir tepsinin içine iri olarak doğruyoruz. Sıvıyağda top biberleri kızartıyoruz.Kızarttığımız top biberleri yağı ile beraber tepsiye ekliyoruz.Üzerine soyulmuş sarımsakları , isteğinize göre tuzunu ve yarım kilo sirke ekleyip tepsinin ağzını kapatıyoruz ( eğer kızarttığınız yağ az ise zeytin yağıda ekleyebilirsiniz) bir gece bekletip kavanozlara dolduruyoruz.Yalnız bu turşuyu buzdolabında saklamalısınız.Hemen yemeye hazırdır kış için beklemeye gerek yok afiyetle...kolay gelsin....
Yorumlar