TEREYAĞLI KURU FASULYE TARİFİ



Online gıda marketimin göndermiş olduğu kuru fasulye çok güzeldi teşekkürler....

TEREYAĞLI KURUFASULYE

Malzemeler

yarım kilo kurufasulye
2 çoba kaşığı tereyağı
yarım çay bardağı sıvıyağ
2 tane kuru soğan
3 diş sarımsak
acı kuru kırmızı biber
tuz
1 çorba kaşığı salça

Yapılışı:

Kuru fasulyeyi tencereye alıp soğuk su ile yıkayıp tekrar bol soğuk su koyup bir gece ıslanmaya bırakıyoruz.
Bu arada tencerenin ağzını da kapatıyoruz.

Düdüklü tencereye tereyağı ve sıvı yağı alıp biraz kızdırıp ince kıydığımız soğanları ve sarımsağı ilave ediyoruz.Kavurduktan sonra salçayı ekliyoruz.Islattığımız fasulyeyi süzüp tencereye koyuyoruz.Bu şekilde biraz çevirip üzerine 1 çorba kaşığı unu serpiyoruz.Tekrar özellikle soğuksu diye belirtiyorum çünki sıcak su eklerseniz fasulye sertleşir.üzerini geçecek kadar suyunu ekleyip kuru biberleri de üzerine koyup tuz serpiyoruz ve düdüklünün ağzını kapatıyoruz.Kısık ateşte 45 dakika diyorum ama bu süre sizin düdüklünüze göre değişebilir onu kendiniz ayarlamalısınız. Daha sonra pişen fasulyeyi ben servis etmeden güveçlere bölüp 10 dakika üzerini kapatıp fırına veriyorum daha lezzetli oluyor tabi bu sizin zevkinize kalmış...kolay gelsin afiyet olsun...

Yorumlar

  1. artık havalar soğumaya başladı, bakliyata rağbet artacak, eline sağlık çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize saglik mis gibi kokusunu duyar gibiyim hayirli aksamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim güzel yorumunuz için size de hayırlı akşamlar...

      Sil

Yorum Gönder