TEREYAĞLI KURUFASULYE
Malzemeler
yarım kilo kurufasulye
2 çoba kaşığı tereyağı
yarım çay bardağı sıvıyağ
2 tane kuru soğan
3 diş sarımsak
acı kuru kırmızı biber
tuz
1 çorba kaşığı salça
Yapılışı:
Kuru fasulyeyi tencereye alıp soğuk su ile yıkayıp tekrar bol soğuk su koyup bir gece ıslanmaya bırakıyoruz.
Bu arada tencerenin ağzını da kapatıyoruz.
Düdüklü tencereye tereyağı ve sıvı yağı alıp biraz kızdırıp ince kıydığımız soğanları ve sarımsağı ilave ediyoruz.Kavurduktan sonra salçayı ekliyoruz.Islattığımız fasulyeyi süzüp tencereye koyuyoruz.Bu şekilde biraz çevirip üzerine 1 çorba kaşığı unu serpiyoruz.Tekrar özellikle soğuksu diye belirtiyorum çünki sıcak su eklerseniz fasulye sertleşir.üzerini geçecek kadar suyunu ekleyip kuru biberleri de üzerine koyup tuz serpiyoruz ve düdüklünün ağzını kapatıyoruz.Kısık ateşte 45 dakika diyorum ama bu süre sizin düdüklünüze göre değişebilir onu kendiniz ayarlamalısınız. Daha sonra pişen fasulyeyi ben servis etmeden güveçlere bölüp 10 dakika üzerini kapatıp fırına veriyorum daha lezzetli oluyor tabi bu sizin zevkinize kalmış...kolay gelsin afiyet olsun...
Yorumlar