EBRULİ KEK TARİFİ

EBRULİ KEK


Malzemeler:

2 su bardağı un
1su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
3 adet yumurta

1 paket vanilya
1 çorba kaşığı kakao


Yapılışı:

Derin bir  kapta oda ısısında yumurta ve şeker iyice çırpılır. Süt ve yağ eklenerek karıştırılır. Sonra un, vanilya ve kabartma tozu elenerek eklenip güzelce karıştırılır. . Kıvamı ne çok sert nede çok sıvı olmamalı unu ona göre arttırabilirsiniz.


yağlanmış tepsiye beyaz hamurun 2/3 ünü yani çoğunu döküp kalan hamura kakaoyu karıştırıyoruz.tepsideki hamurun üzerine ince daireler şeklinde hamuru döküyoruz.Daha sonra ince bir bıçak uçu ile önce içten dışa aralıklı  çizikler atıyoruz.Sonra dıştan içe doğru çizikler atıyoruz.170 derece fırında pişiriyoruz...şekil vermesi çok zevklidir bakalım sizin kekiniz nasıl şekil alacak  kolay gelsin afiyetle...

Yorumlar

Oya Genç dedi ki…
Ellerine sağlık canım. bu keki bende tencerede denemiştim..Bunun görüntüsü muhteşem olmuş..sevgiler..
Handanın Tarifleri dedi ki…
teşekkür ederim canım tencerede hiç denemedim...
Asuman la dedi ki…
YILLARCA EBRU YAPTIM AMA KEKİNİ HİÇ YAPMADIM ELLERİNİZE SAĞLIK NEFİS GÖRÜNÜYOR..ŞÖYLE MİS GİBİ PİŞMİŞ KEKİN YERİNİ HİÇ BİŞEY TUTMAZ :)
Handanın Tarifleri dedi ki…
teşekkür ederim asuman hanım , ebru sanatı çok zevkli birşeydir kekde de çok hoş oluyor her yapışta değişik şekiller çıkıyor denemeniz dileğiyle sevgiler...