29 Ekim 2013 Salı

TENCEREDE YAĞSIZ KEK TARİFİ


 TENCEREDE SUFLE TADINDA ENFES BİR KEK...

Malzemeler:

1 yumurta
1 buçuk çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı ( mutlaka ılık olmalı )süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı kakao
2 çay bardağı un

Yapılışı:

yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz.Üzerine mutlaka ılık olan sütü ekliyoruz.bu arada sütü bütün keklerde ılık kullanmalısınız çünkü kabarmasını çok değiştiriyor.diğer malzemeleri de ekleyip içini yağladığımız kahve fincanlarına pay ediyoruz.Fincanların yarıdan az olması gerekiyor.bu ölçülerden fotoğraftaki bardaklarla 7 adet kek oluyor.Pişirmesine gelince biraz derince tencereyi yarısına kadar su koyup ılıyan suyun içine fincanları yerleştiriyoruz.Tencerenin kapağının buharı keklerin üzerini ıslatmaması için tencerenin ağzına kağıt havlu katlayıp kapağı kapatıyoruz.orta sıcaklıkta kaynatıyoruz 5-10 dakika sonra kapağı hafif açıp kontrol ediyoruz.kabardıktan sonra bir kürdan ile kontrol edip iyice pişdiğinden emin olduktan sonra çıkarıp soğumaya bırakıyoruz...afiyet olsun ( fincanın kenarından bir bıçak yardımıyla hafifçe geçerseniz kekiniz daha kolay çıkacaktır)