2 Kasım 2013 Cumartesi

ARNAVUT CİĞERİ TARİFİ

 yumuşacık arnavut ciğeri nasıl yapılır?

ARNAVUT CİĞERİ

Malzemeler:
 yarım kilo dana karaciğer
1 çay bardağı un
tuz

kızartmak için sıvıyağ

2 tane kuru soğan
bir tutam maydanoz
tuz, sumak


ciğerleri bütün halde yıkıyoruz.Üzerindeki zarı çıkarıyoruz.İnce uzun şeritler şeklinde iri parçalara ayırıp onları tekrar şekildeki gibi inceltiyoruz.

Ciğeri yıkamadan yaparsak daha yumuşak olur.Ancak ben bütün halde yıkayıp doğradıktan sonra tekrar yıkamıyorum.Ama doğradıktan sonra bekletmemek gerekiyor, beklettiğinizde tekrar yıkamak gerekebilir.

ciğerlere biraz tuz ekleyip bolca heryerini una buluyoruz.Fazla ununu süzgeçe koyup alıyoruz.



 kızdırılmış yağın içine aldığı kadar ciğerleri atıp yaklaşık 5 dakika kadar kızartıp önceden hazırladığımız soğan halkalarının üzerine sıcak sıcak alıyoruz ki ciğerlerin sıcaklığı soğanlara ayrı bir lezzet katıyor....

 SOĞAN SALATASI İÇİN,  yarım halka şeklinde doğradığımız soğanların üzerine maydanoz, tuz ve sumak ekleyip elimizle iyice ovuyoruz.Servis edeceğimiz tabağa alıp kızaran ciğerleri üzerine alıyoruz sıcak sıcak servis ediyoruz...Afiyet olsun